I HNS traži ostavku Radmana ne dostavi li plaće, a SDP šuti | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

I HNS traži ostavku Radmana ne dostavi li plaće, a SDP šuti

I HNS traži ostavku Radmana ne dostavi li plaće, a SDP šuti
25

Sabor je Radmana ranije obvezao da dostavi podatke koliko je ukupno utrošeno za plaće i druga primanja na HRT-u, te prikaže pojedinačne iznose bruto i neto plaća

VIDEO

Saborski zastupnici raspravljaju o zaključku kojim od glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana zahtijevaju da Saboru dostavi dopunjeno izvješće o iznosima plaća na televiziji. Dopunu, inzistiraju zastupnici, mora poslati u sljedećih pet dana. 

- Već dvije godine u ovom Hrvatskom saboru nastojimo glavnog ravnatelja natjerati ili privoljeti da na neki način obavlja svoj posao korektno. Nisam siguran da ćemo to uspjeti i s našom dopunom zaključka - rekao je Jasen Mesić (HDZ). 

SDP u raspravi nije sudjelovao, ali se ovom zahtjevu, s oštrim upozorenjem priključio i HNS.

- Mi kao Klub zastupnika HNS-a na prijedlog Odbora za informiranje predlažemo Hrvatskome saboru da donese zaključak po kojemu će se glavnom ravnatelju dati još 5 dana vremena da dostavi dopunsko izvješće, ukoliko ne ispuni taj rok predlažemo Hrvatskom saboru da pokrene postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a - rekao je Goran Beus Richembergh, kojem je Mesić iznio svoju prognozu.

- Sumnjam da će otići sam nego ćemo ga mi našim glasovima morati smijeniti - rekao je Mesić. 

Zastupnici su ogorčeni jer su na raniji zaključak dobili nepotpun odgovor. Naime, Sabor je Radmana ranije obvezao da dostavi podatke koliko je ukupno utrošeno za plaće i druga primanja na HRT-u, te prikaže pojedinačne iznose bruto i neto plaća po pojedinim radnim mjestima, počev od svoga, preko mjesta članova Ravnateljstva, nositelja upravljačkih funkcija, do glavnih urednika te urednika programa i emisija. Radman je tek djelomično udovoljio zahtjevu. Nije prikazao pojedinačne iznose bruto i neto plaća po pojedinim radnim mjestima, već je dao tek njihov prosječni bruto i neto. 

- Dostavio je nešto što nema veze s onim što smo mi tražili. Dobili smo podatke koji se odnose na 2013. i 2014., a podsjetit ću da je ove godine ravnatelj ukinuo tzv. zabranu povećanja plaća i da mi u ovom trenutku ne znamo kakvo je stvarno stanje - upozorila je Sunčana Glavak (HDZ), dok je Mesić zaključio da se daje naslutiti da je Radman moćniji od Kukuriku koalicije. 

- Pa kolegice i kolege ako to tako prođe pa onda je gospodin Radman moćniji od svih zastupnika Kukuriku koalicije koji glasuju za njegovo izvješće - rekao je Mesić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...