To je to što me zanima!

Ravnatelj Centra u Ivancu otkrio pozadinu napada: 'Oduzeli smo im 4 djece zbog zanemarivanja'

Muškarac (40) je u Centar za socijalnu skrb u mjestu Ivanec razbio staklo na vratima, a zatim u prostorije bacio Molotovljev koktel. Policija ga je uhitila, a nitko srećom nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

U Ivancu kraj Varaždina je u utorak u jutarnjim satima muškarac (40) došao u Centar za socijalnu skrb na prvom katu zgrade, razbio staklo na vratima i bacio zapaljivu staklenu bocu unutra. Pobjegao je, no policija ga je brzo našla i privela. Srećom, nitko nije ozlijeđen. 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osudilo je taj čin. 

O svemu se oglasio i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec Robert Čusek. 

PRATITE UŽIVO: 

- Kod nas je jedna krizna situacija. Tijekom jutra smo u toj obitelji imali poduzimanje mjera - poručio je i dodao kako su oduzeli četvero djece iz obitelji zbog grubog zanemarivanja. 

Nakon toga, tvrdi ravnatelj, su u Centar došli muž i žena, revoltirani tom odlukom Centra. Djecu su smjestili u udomiteljsku obitelj te ravnatelj navodi kako su to bile nužne mjere kako bi ih zaštitili. 

- Nastao je požar koji je intervencijom ugašen, ali strašna panika, totalni kaos je zavladao - rekao je. Dodao je da su zaposlenici u šoku i potreseni. 

- Zaštitar fizički nije prisutan u tom prostoru, ali je čuo lupanje i u par sekundi je došao. Sve je bilo gotovo, čovjek se udaljio. Zaštitar je bio u prizemlju. Stranka koja je počinitelj je bila u tretmanu, znala je postupak, proceduru, zna sve djelatnike. Bojimo se, ne znamo što se nakon ovoga može dogoditi - rekao je. Poručio je da nije bilo ispada za sad. 

RAZBIO STAKLO NA VRATIMA Muškarac bacio Molotovljev koktel na Centar za socijalnu skrb u Ivancu! Uhitili su ga

Dodao je kako su djeca oduzeta zbog zanemarivanja, no da nije bilo fizičkog nasilja. Tvrdi i kako su u ovom napadu sudjelovali zajedno majka i otac djece. 

Nakon ravnatelja se obratio i načelnik policijske postaje Danijel Leskovar. Rekao je kako je muškarac razbio staklo i ubacio bocu, nakon čega se udaljio. 

- Brzom reakcijom je priveden i uhićen. Samom događaju je prethodilo službeno postupanje Centra - dodao je. 

BACIO MOLOTOVLJEV KOKTEL Ministarstvo o napadu u Centru za socijalnu skrb: Radnici su postupali kako bi zaštitili djecu

Na pitanje o supružnicima, Leskovar je rekao kako je istraživanje u tijeku. 

Idi na 24sata