To je to što me zanima!

Ravnatelj doma pred smjenom: "Želim znati tko je to snimio!"

Poderane plahte, nedostatak navlaka za poplune i deke, posteljina je prljava, higijena je na minimumu, a ispod jedne plahte nađen je i crknut miš, sve se to nalazi na fotografijama iz staračkog doma u Osijeku
Vidi originalni članak

Upravno vijeće Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek "JA kao i TI", u kojem je inspekcija utvrdila teške nepravilnosti, a fotografije užasnih uvjeta šokirale javnost, održat će u četvrtak sjednicu. Druga točka dnevnog reda bit će razrješenje ravnatelja Ladislava Lamze

STRAVA U OSIJEKU Inspekcija našla mrtve miševe, fekalije i prljave deke u Domu

Prema neslužbenim informacijama, većina članova Upravnog vijeća glasat će za njegovu smjenu, javlja Jutarnji

- Ne bih to komentirao. Još nisam napravio ni očitovanje, a oni me smjenjuju. To je sve prebrzo i ishitreno. Pripremam odgovor i sve će biti jasno - izjavio je jučer ravnatelj Lamza. No, Mira Leko-Čurčić, predsjednica Upravnog vijeća Centra, tvrdi da se ravnatelj nije htio očitovao na posljednji poziv, pa ni preuzeti poziv. 

NAJAVILA MINISTRICA Starački dom strave u Osijeku: Smijenit će ravnatelja Centra?

Od početka tjedna ravnatelj provodi, kako su zaposlenici rekli Jutarnjem listu, agresivnu istragu o tome tko je napravio sporne šokantne fotografije i poslao ih Jutarnjem i ministrici Murganić koja je poslala inspekciju. Navodno je pozivao sve zaposlenike na razgovor, a tko ga je "cinkao" ispitivao je i neke korisnike centra. 

U OSIJEKU Ravnatelj doma strave više se ne pojavljuje na radnom mjestu

- Ne bih ni to komentirao. Činjenica je da ja sad sve znam i sve ću napisati u očitovanju - tko je snimao, koje je sve pravilnike i zakone i ljudska prava time prekršio, s kojim ciljem. Radi se o dvije osobe koje su lani bile proglašene tehnološkim viškom. To je sve podmetnuto. Snimati i slati okolo, tako se problemi ne rješavaju - kaže Lamza. 

Podsjetimo, loši uvjeti Centra prijavljeni su nadležnom ministarstvu nakon što su je Jutarnji list objavio fotografije Centra koji se nalazi u užasnom stanju. U njemu prebiva 32 nepokretna korisnika od kojih je 15 potpuno ovisno o tuđoj pomoći. Centar također nema adekvatan broj radnika, pa tako osoblje ponekad radi posao čistačice, a korisnike moli za pomoć oko premotavanja drugih korisnika. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Mullo De 15.02.2018.

    Beše to moj pokojni nono

  • dahhmal 15.02.2018.

    Fuckas starceke glavno da ima za savjetnike i uhljebe

  • ljubica ljubičica_1 15.02.2018.

    Neko ko želi vaše radno mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare