To je to što me zanima!

Ravnateljica: Sami smo i jadni, danas su nam opet prijetili!

Prijetnje smo prijavili policiji, ali ne bih o tome davala izjave, jer mi smo sami i jadni, rekla je Dubravka Petrović nakon što je njihovom djelatniku prijetio korisnik Centra za socijalnu skrb
Vidi originalni članak

Ravnateljica Centra za socijelnu skrb Đakovo potvrdila nam je da je u četvrtak korisnik prijetio djelatniku centra.

- Prijetnje smo prijavili policiji, ali ne bih o tome davala izjave, jer mi smo sami i jadni – rekla je Dubravka Petrović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, i dalje vidno utučena zbog ubojstva socijalne radnice Blaženke Poplašen i ranjavanja pravnika Ivana Pavića. 

Kako doznajemo, prijetnje je dobila radnica kojoj je prijetio korisnik iz centra u kojem je ranije radila, a prijetio joj je preko Facebooka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U četvrtak je u u 13 sati u kaplelici Doma za starije i nemoćne u Đakovu komemoracija za Blaženku Poplašen, ubijenu djelatnicu Centra, koja će biti pokopana u 16 sati na mjesnom groblju u Selcima Đakovačkim.

PRIJETE IM, RAZBIJAJU, MLATE... Zar je Blaženku trebao ubiti da bi oni napokon dobili zaštitu?

Ministrica Nada Murganić i u srijedu je rekla kako su ujutro prijavljeni incidenti u centrima za socijalnu skrb, a radi se o razbijanju stakla, vrijeđanju i napadima. Nije precizirala o kojim se centrima radi. Murganić je upozorila i da su socijalni radnici svakodnevno suočeni s prijetnjama. 

NA ŽUPANIJSKOM SUDU Ubojicu iz Đakova doveli su na saslušanje: Čeka odluku suca

- Oko 70 posto djelatnika u sustavu je primio prijetnje ili fizičke napade. Nije dobro što smo mi prihvatili da su prijetnje dio našeg posla i one se često ne prijavljuju. Ne smije se više dogoditi da nam zaposlenici na radnom mjestu gube život - poručila je Murganić.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • patagonija1 11.07.2019.

    Za informaciju: Singapur = zemlja s najvišim standardom na svijetu. Za administraciju se izdvaja 17% BDP-a. Ima li netko podatak koliki je taj %-tak u lijepoj našoj

  • patagonija1 11.07.2019.

    Samo; prijetiti iz cista mira ??? I to ne samo jedan?! Imam utisak da tu ima posla za USKOK

  • vuki_fuki 11.07.2019.

    Zao mi je sto se tako dogodilo, ali pored sustava koji ne funkcionira mislim da je veci problem arogancija zaposlenih. Ako nesto nemoze ili neide to treba covjeku reci sa osjecajom da covjek osjeti da bi mu ti pomogao ali zakon ne dopusta, a ne samo nekog otkantati. Tu je problem. Ides na poreznu, oni zive od tebe i tvog rada al kad nesto dva puta pitas, bolje da sam sebe osamaris, jer to se tako izvrati na tebe nedaj boze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare