News

Komentari 108

Zar je Blaženku trebao ubiti da bi oni napokon dobili zaštitu?

Zar je Blaženku trebao ubiti da bi oni napokon dobili zaštitu?

Muškarac (54) prijetio je policajcima i djelatnicima Centra za soc. skrb u Zagrebu. Policija je u njegovom domu pronašla automatsku pušku i 15 komada streljiva

Blaženka Poplašen (50) skrbila je o Andriji Drežnjaku, koji ju je ubio u utorak u Đakovu. Njezin brat kaže da je sve voljela i svima je pomagala. Blaženka je posljednja u nizu socijalnih radnika koje se već desetljećima napada, prijeti im se, a neki slučajevi, nažalost, završe i smrću.

Donosimo vam pregled najgorih napada na socijalne radnike u posljednjih 20 godina.

Prosinac 2000.

U Splitu ubijen socijalni radnik

Vlado Vilušić (38) iz Tuzle nožem je ubo socijalnog radnika Jakova Kudrića (57) koji je preminuo na putu do bolnice. Vilušić je godinama prijetio djelatnicima centra.

Rujan 2010.

Imao je automatsku pušku i metke u stanu

Muškarac (54) prijetio je policajcima i djelatnicima Centra za soc. skrb u Zagrebu. Policija je u njegovom domu pronašla automatsku pušku i 15 komada streljiva.

Siječanj 2011.

Mlatio je suprugu, telefonski prijetio

Muškarac (42) prijetio je telefonom djelatnicima Centra za socijalnu skrb u Ludbregu jer je želio ostvariti pravo da viđa dijete, a koje mu je oduzeto zbog nasilja prema supruzi.

Prosinac 2018.

Pred sudom prijetio socijalnoj radnici

Protiv žene (38) iz Đurđevca podignuta je optužnicu zbog prijetnji upućenih djelatnici Centra za socijalnu skrb. Žena je prijetila jer je izgubila pravo na roditeljsku skrb.

Siječanj 2019.

Napala dva puta istu djelatnicu u Čakovcu

Korisnica socijalne pomoći napala je socijalnu radnicu u Centru za socijalnu skrb Čakovec. Ista žena je već napala socijalnu radnicu koja je obilazila korisnike na terenu.

Veljača 2019.

Trebali su tjedni da se privede nasilnik

Muškarac (55) je u prostorijama Centra za socijalnu skrb prijetio smrću djelatnici (28). Ona je prijetnje prijavila policiji, a muškarac je priveden nekoliko tjedana kasnije.

Lipanj 2019.

Maltretirala ženu koja je vodila njezin slučaj

Žena (38) privedena je jer je prijetila ubojstvom djelatnicima Centra za socijalnu skrb u Zadru. Posebno se okomila na socijalnu radnicu koja je vodila njezin slučaj.

Najčitaniji članci