To je to što me zanima!

Razdvojili sijamske blizance: Braća se prvi put pozdravila

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Joshua i Jacob Spates nisu se nikada vidjeli do operacije 29. kolovoza. Rodili su se spojeni donjim dijelom kralježnice i zdjelicom. Sad su se blizanci konačno upoznali
Vidi originalni članak

Sijamski blizanci Joshua i Jacob Spates došli su na svijet carskim rezom šest tjedana prije termina u siječnju ove godine u Memphisu. Spojeni donjim dijelom kralježnice i zdjelicom imali su male šanse za preživljavanje. Ipak, pobijedili su statistiku i preživjeli 13-satnu operaciju razdvajanja 29.kolovoza. Sada su se braća prvi puta vidjela licem u lice. 

Liječnici iz dječje bolnice Le Bonheur u Memphisu i dalje ih promatraju, ali vjeruju da je najgore prošlo. Majka Adrienne Spates je rekla kako su njezine bebe dobro. Jacob je još na intenzivnoj jedinici jer ga čekaju operacije. Joshua je na odjelu i čeka da ga puste kući. 

Liječnik Max Langham objasnio je kako Jacob ima ozbiljnih problema sa srcem, ali kardiološki tim vjeruje u njegov potpuni oporavak, piše Daily Mail.

- Da smo čekali godinu dvije, ne bi preživjeli, a opet većina sijamskih blizanaca ne živi dulje od dana. Pomoglo nam je čudo - dodao je. U cijelom svijetu uspješno su odvojena samo 24 para. Od njih je samo 15 posto bilo spojeno kao Jacob i Joshua.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • user_60928 19.09.2011.

    Spominjete vjeru,boga a niti jednom rijecju fenomenalne doktore koji su zasluzni za to.Majka sam dvoje doktora i znam koliko je ucenja i odricanja znacilo i jos uvijek zanci biti doktor.Kad se desi incident ili nesto krene na lose onda ste svi spremni pljuvat po njima a sada eto bog je zasluzan sa sve to.Gdje taj vas bog kad stvari krenu lose???

  • pušenje ubija 16.09.2011.

    dođi,mogu ti pomoći

  • Holly 16.09.2011.

    Ovo je prekrasna priča. Čudo. :-) A vi se OPET prepucavate i lupate minuse zbog vjere. Uvijek je tako. Svaki komentar koji u seb i ima riječi ''Bog, uslišiti, molitva, (u ovom slučaju i Inšalah)'' vi podivljate. I unistite svaku čar lijepe priče. Pa jel bitno tko je ''zaslužan'' za ovo čudo? Bog, Alah, Majka proroda, Veliki Duh...? Glavno da se desilo. :-) Zbog ljudi koji su alergični na vjeru općenito ili tuđu vjeru, ne mogu ni reći poštapalicu ''Hvala Bogu'' jer odmah podivljate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare