News

Komentari 63

Razdvojili sijamske blizance: Braća se prvi put pozdravila

Razdvojili sijamske blizance: Braća se prvi put pozdravila

Joshua i Jacob Spates nisu se nikada vidjeli do operacije 29. kolovoza. Rodili su se spojeni donjim dijelom kralježnice i zdjelicom. Sad su se blizanci konačno upoznali

Sijamski blizanci Joshua i Jacob Spates došli su na svijet carskim rezom šest tjedana prije termina u siječnju ove godine u Memphisu. Spojeni donjim dijelom kralježnice i zdjelicom imali su male šanse za preživljavanje. Ipak, pobijedili su statistiku i preživjeli 13-satnu operaciju razdvajanja 29.kolovoza. Sada su se braća prvi puta vidjela licem u lice. 

Liječnici iz dječje bolnice Le Bonheur u Memphisu i dalje ih promatraju, ali vjeruju da je najgore prošlo. Majka Adrienne Spates je rekla kako su njezine bebe dobro. Jacob je još na intenzivnoj jedinici jer ga čekaju operacije. Joshua je na odjelu i čeka da ga puste kući. 

Liječnik Max Langham objasnio je kako Jacob ima ozbiljnih problema sa srcem, ali kardiološki tim vjeruje u njegov potpuni oporavak, piše Daily Mail.

- Da smo čekali godinu dvije, ne bi preživjeli, a opet većina sijamskih blizanaca ne živi dulje od dana. Pomoglo nam je čudo - dodao je. U cijelom svijetu uspješno su odvojena samo 24 para. Od njih je samo 15 posto bilo spojeno kao Jacob i Joshua.