To je to što me zanima!

Voda se povukla za 1,15 metara!

Pročelnik HGSS Makarska Ante Kukavica kazao je da je svaki dan sve manji vodostaj zahvaljujući suhom vremenu. Još su im ostale dvije kuće u koje dostavljaju hranu i ostale potrepštine
Vidi originalni članak

U vrgoračkom kraju treći je dan bez oborina što posebno raduje stanovnike poplavljenog sela Kokorići. Voda se povlači te je od najviše točke vodostaj opao za metar i petnaest centimetara.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplave u Kokorićima 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Vodostaj je u opadanju, razina vode se smanjuje za 3 centimetra u jednom satu. Južni dio sela Kokorića iz pravca Višnjice će vjerujem već sutra biti prohodan za automobile. Svaki dan je sve manji vodostaj zahvaljujući suhom vremenu. Još su nam ostale dvije kuće u koje dostavljamo hranu i ostale potrepštine", rekao nam je pročelnik HGSS Makarska Ante Kukavica.

Od njega saznajemo kako će nakn što se voda povuče biti dosta posla na raščišćavanju cijelog prostora te da se očekuje pomoć i dolazak vojske. U utorak je kako se situacija smiruje na terenu i manji broj pripadnika HGSS.

GRAĐANI ODAHNULI Poplava u Kokorićima: Razina vode napokon je počela opadati

"Hvala svim stanicama HGSS iz cijele Hrvatske koji su bili ovih dana u Kokorićima i svima koji su bili u pripravnosti. Hvala i svim ostalim službama u sustavu civilne zaštite koji su bili sa stanovništvom, kao i gradonačelniku Praniću koji nam je bio na usluzi za sve što nam je trebalo", poručio je Kukavica.

U naselju Kokorići takva se poplava ne pamti od 60-ih godina prošlog stoljeća, a štete će se  tek će se zbrajati kad se voda povuče.  Već sad je evidentno kako će biti velike jer je ovo poljoprivredni kraj. Na tom području je aktivno više od tisuću OPG-ova, a osim hektara jagoda, bresaka, raznog voća i povrća, na tom području se nalazi najveće vinogorje u Hrvatskoj.

KOKORIĆI POD VODOM Pet godina će graditi tunel koji bi spriječio ove poplave, a o njemu ovisi 4.000 stanovnika

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković poručila je još prije nekoliko dana kako je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede pomoći ljudima i da neće dozvoliti da poljoprivredna proizvodnja stane. 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • NikolaTesla 15.12.2020.

    Voda se povlači, novi tunel nije potreban. Opet bi netko zamračio parsto milja kuna. A za što? Zaselak od 20 ljudi i pet kuća pod vodom?

  • 15.12.2020.

    a da se naprave kuce na malo povisenom dijelu jer tu su poplave oduvijek bile

  • octopuss 15.12.2020.

    Odvodni tunel je izgrađen prije 80 godina, a prije 45 godina je proširen i snižena je visina radi boljeg otjecanja vode. Tako da ne prdoludite o gradnji novog, jer je to samo izlika za (uobičajenu za taj kraj) pljačku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare