News

Komentari 9

Voda se povukla za 1,15 metara!

Voda se povukla za 1,15 metara!

Pročelnik HGSS Makarska Ante Kukavica kazao je da je svaki dan sve manji vodostaj zahvaljujući suhom vremenu. Još su im ostale dvije kuće u koje dostavljaju hranu i ostale potrepštine

U vrgoračkom kraju treći je dan bez oborina što posebno raduje stanovnike poplavljenog sela Kokorići. Voda se povlači te je od najviše točke vodostaj opao za metar i petnaest centimetara.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplave u Kokorićima 

"Vodostaj je u opadanju, razina vode se smanjuje za 3 centimetra u jednom satu. Južni dio sela Kokorića iz pravca Višnjice će vjerujem već sutra biti prohodan za automobile. Svaki dan je sve manji vodostaj zahvaljujući suhom vremenu. Još su nam ostale dvije kuće u koje dostavljamo hranu i ostale potrepštine", rekao nam je pročelnik HGSS Makarska Ante Kukavica.

Nastavlja se borba s poplavama u Kokorićima

Od njega saznajemo kako će nakn što se voda povuče biti dosta posla na raščišćavanju cijelog prostora te da se očekuje pomoć i dolazak vojske. U utorak je kako se situacija smiruje na terenu i manji broj pripadnika HGSS.

"Hvala svim stanicama HGSS iz cijele Hrvatske koji su bili ovih dana u Kokorićima i svima koji su bili u pripravnosti. Hvala i svim ostalim službama u sustavu civilne zaštite koji su bili sa stanovništvom, kao i gradonačelniku Praniću koji nam je bio na usluzi za sve što nam je trebalo", poručio je Kukavica.

Nastavlja se borba s poplavama u Kokorićima

U naselju Kokorići takva se poplava ne pamti od 60-ih godina prošlog stoljeća, a štete će se  tek će se zbrajati kad se voda povuče.  Već sad je evidentno kako će biti velike jer je ovo poljoprivredni kraj. Na tom području je aktivno više od tisuću OPG-ova, a osim hektara jagoda, bresaka, raznog voća i povrća, na tom području se nalazi najveće vinogorje u Hrvatskoj.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković poručila je još prije nekoliko dana kako je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede pomoći ljudima i da neće dozvoliti da poljoprivredna proizvodnja stane. 

 

Najčitaniji članci