To je to što me zanima!

'Razmišljam o kandidaturi na unutarstranačkim izborima'

Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji, rekao je
Vidi originalni članak

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, kaže da mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive StieraMire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata s obzirom na to da godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru smatra da državne institucije nisu napravile ništa.

PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA Penava: 'I dalje stojim iza toga. Stvorili smo bolesno društvo.'

Stoga u intervjuu za Večernji list kaže da će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora:

- Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika - napisao je. 

- Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji - kazao je. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • ljubica ljubičica_1 12.10.2019.

    On precednik stranke.Ma dajte nemojte valjat gluposti.Nema šanse .Čovjek se previše zaigra.

  • jožek2 12.10.2019.

    Ovaj Penjava još veće zlo za državu i hdz od Plenkovića, sve radikali i jastrebi hdz-eja. Samo me zanima gdje je penava bio 91.g. kad danas tako lijepo zna laprdati.

  • 12.10.2019.

    Vidim da su partizani opsjeli portal i clanak,,strah u kosti im ugoni Penava i moguci povratak Karamarka!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare