Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
75 komentara

'Razmišljam o kandidaturi na unutarstranačkim izborima'

Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji, rekao je

Vukovar: Odavanje počasti poginulim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
75 komentara

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, kaže da mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive StieraMire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata s obzirom na to da godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru smatra da državne institucije nisu napravile ništa.

PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA Penava: 'I dalje stojim iza toga. Stvorili smo bolesno društvo.'

Stoga u intervjuu za Večernji list kaže da će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora:

- Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika - napisao je. 

- Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji - kazao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message