To je to što me zanima!

Gorjelo je cijelu noć: Pogledajte kako Zrće izgleda nakon požara

Gorjela je relativno neodržavana šuma i prijetila je naselju. Vatru smo zaustavili na 300 metara od jednoga kluba, rekao je Hrvoje Ostović, ličko-senjski županijski vatrogasni zapovjednik
Vidi originalni članak

Više od 60 vatrogasaca i tri kanadera uspjeli su ugasiti požar koji je u utorak 1 sat ujutro buknuo u šumi kraj plaže Zrće na otoku Pagu. Buktinja je bila duplo viša od stabala, a olujna bura nosila je vatru na klub Kalypso. Obranili su ga u zadnji tren.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razmjeri požara najbolje su vidljivi iz zraka. Pokazuju to i fotografije i video koji nam je poslao čitatelj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

GORJELO SATIMA Uzrok požara na Zrću otvoreni plamen: 'Jesu li bacili opušak?'

- Gorjela je relativno neodržavana šuma i prijetila je naselju. Vatru smo zaustavili na 300 metara od jednoga kluba, rekao je Hrvoje Ostović, ličko-senjski županijski vatrogasni zapovjednik.

EKIPA 24SATA NA FESTIVALU Noć s partijanerima sa Zrća: 'Hmm, gdje je požar, ne vidimo'

Problem je bio što se na popularnoj turističkoj plaži Zrće nalazilo oko 10.000 ljudi, koji su došli na festival Fresh Island te u noćne klubove Papaja i Kalypso. Morali su ih evakuirati zbog snažne bure koja je mijenjala smjer puhanja. Iako su krenuli gasiti vatru, pomoć su ljudi tražili i preko društvenih mreža. Oko 2.30 sati poslali su apel iz kluba Kalypso.

SPASILI PAG OD KATASTROFE Vatrogasci heroji: Buktinju smo zaustavili 300 metara od kluba

- Kalypso je ugrožen vatrom! Tko god može, molimo da dođe pomoći da se obrani klub - stajalo je u objavi. Zabava je naglo stala te su svi morali pobjeći. U roku od 10 minuta ljude su uputili na drugu plažu, a potom autobusima sa Zrća. Vatrogasci su doslovno s plaže gasili požar i tako ga spriječili da se uopće približi klubovima. Vatra je u jednom trenutku stigla čak i do trafostanice, no spasili su i nju. Gasiteljima iz Novalje u pomoć su stigle dodatne snage iz Zadarske županije DVD-a Pag, Kolan, Povljana, JVP Zadar, Državna vatrogasna intervencijska postrojba Zadar i DVD Ražanac, a tijekom jutra stigle su i dodatne snage iz Ličko-senjske županije, županijski vatrogasni zapovjednik, JVP Senj, DVD-i Otočac i Brinje.
 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • branimir220250 17.07.2019.

    Dječica se igrala sa žigicama“navodno“😎

  • Uragan_1 17.07.2019.

    Ko nije na Pagu pokušao uzgojiti bilo koju biljku NE ZNA koga je ekološka šteta učinjena. Na ove slike i ovu pustoš borove šume, znajući kako je teško opstala mogu zaplakati.

  • kormilar 17.07.2019.

    Klemm je na jeftini način proširio teren na kojem će graditi nove sadržaje i klub za bogatu klijentelu! Ništa nije slučajno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare