To je to što me zanima!

Remont zrakoplova: Podignuta optužnica zbog primanja mita

Istraga pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontiranim zrakoplovima Hrvatske vojske rezultirala je podizanjem optužnice protiv dvojice Hrvata zbog primanja i davanja mita
Vidi originalni članak

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita. Neslužbeno se doznaje da je riječ o načelniku Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda Josipu Čoviću i predstavniku ukrajinske remontske tvrtke Ivici Josipoviću.

Podsjećamo, temeljem kaznene prijave Vojne policije USKOK je pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana za koje sumnja da su primili, odnosno dali mito u slučaju remonta hrvatskih vojnih zrakoplova MIG.

Uskok sumnja je prvi okrivljenik od 12. prosinca 2011. do kraja veljače 2016. godine, “kao načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda, Zapovjedništva za logistiku MORH-a te kao voditelj Odjela za zrakoplovno-tehničke standarde Samostalne službe za vojni zračni promet MORH-a i kao stručna osoba član tehničkog Povjerenstva MORH-a zadužen za utvrđivanje tehničke sposobnosti izvršenja remonta borbenih aviona MiG-21 u remontnim zavodima potencijalnih izvršitelja, Povjerenstva MORH-a za analizu izvodivosti i isplativosti remonta te Povjerenstva MORH-a za stručno-tehničku potporu postupku remonta”, od zastupnika dvaju inozemnih tvrtki u više navrata zatražio mito.

On bi zauzvrat, kao član povjerenstava MORH-a u čijem je radu sudjelovao, bez obzira na stvarnu tehničku sposobnost potencijalnih izvršitelja za obavljanje remonta aviona, osigurao pozitivno mišljenje i prednost u obavljanju posla kapitalnog remonta i nabavke dodatnih aviona MiG-21 onom potencijalnom izvršitelju koji pristane isplatiti mu zatraženi novčani iznos.

Zastupnici jednog od društava nisu prihvatili zahtjev prvog  okrivljenog da mu za pogodovanje prilikom odabira izvršitelja isplate 50.000 eura. Nakon što je navedeni posao ugovoren i realiziran, J.Č. je u dva navrata tijekom siječnja i veljače 2016. godine preuzeo najmanje 10.000 eura.

 

Idi na 24sata

Komentari 270

  • barbossa 31.12.2016.

    Predstava za maloumne. Sad će DORH napisati "optužnicu" koja pada već poslije prve rasprave. A gdje je Milanovićeva i Kotromanovićeva odgovornost? Njih dvoje od silne anacionalnosti i grabežljivosti afere poput MIG-ova, DuDI-ja, predstečajnih nagodbi i sl. ne zanimaju. Da se krivo ne shvati, HDZ su ista komunistička g.vna, skupa sa svojim anacionalnim šefom "komunikatorom". Samo Hrvati uvijek prokuže stvar sa 20 godina zakašnjenja.

  • fredaster 31.12.2016.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • ritabeluga 30.12.2016.

    ima tu još odgovornih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare