Obavijesti

News

Komentari 270

Remont zrakoplova: Podignuta optužnica zbog primanja mita

Remont zrakoplova: Podignuta optužnica zbog primanja mita

Istraga pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontiranim zrakoplovima Hrvatske vojske rezultirala je podizanjem optužnice protiv dvojice Hrvata zbog primanja i davanja mita

VIDEO

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita. Neslužbeno se doznaje da je riječ o načelniku Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda Josipu Čoviću i predstavniku ukrajinske remontske tvrtke Ivici Josipoviću.

Podsjećamo, temeljem kaznene prijave Vojne policije USKOK je pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana za koje sumnja da su primili, odnosno dali mito u slučaju remonta hrvatskih vojnih zrakoplova MIG.

Uskok sumnja je prvi okrivljenik od 12. prosinca 2011. do kraja veljače 2016. godine, “kao načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda, Zapovjedništva za logistiku MORH-a te kao voditelj Odjela za zrakoplovno-tehničke standarde Samostalne službe za vojni zračni promet MORH-a i kao stručna osoba član tehničkog Povjerenstva MORH-a zadužen za utvrđivanje tehničke sposobnosti izvršenja remonta borbenih aviona MiG-21 u remontnim zavodima potencijalnih izvršitelja, Povjerenstva MORH-a za analizu izvodivosti i isplativosti remonta te Povjerenstva MORH-a za stručno-tehničku potporu postupku remonta”, od zastupnika dvaju inozemnih tvrtki u više navrata zatražio mito.

On bi zauzvrat, kao član povjerenstava MORH-a u čijem je radu sudjelovao, bez obzira na stvarnu tehničku sposobnost potencijalnih izvršitelja za obavljanje remonta aviona, osigurao pozitivno mišljenje i prednost u obavljanju posla kapitalnog remonta i nabavke dodatnih aviona MiG-21 onom potencijalnom izvršitelju koji pristane isplatiti mu zatraženi novčani iznos.

Zastupnici jednog od društava nisu prihvatili zahtjev prvog  okrivljenog da mu za pogodovanje prilikom odabira izvršitelja isplate 50.000 eura. Nakon što je navedeni posao ugovoren i realiziran, J.Č. je u dva navrata tijekom siječnja i veljače 2016. godine preuzeo najmanje 10.000 eura.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.