To je to što me zanima!

Ressler odgovorio Matiću: Svoje kćeri odgajam da budu svoje, ravnopravne i samosvjesne

Prije svega im želim prenijeti da poštuju druge ljude, njihova duboka uvjerenja i osobni integritet, čak i kad se s njima ne slažu, napisao je Ressler na Facebooku
Vidi originalni članak

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić uspio je u tome da parlament usvoji njegovo izvješće o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Matić se danima uoči izglasavanja na Twitteru raspravljao s drugim hrvatskim zastupnikom Karlom Resslerom koji se protivio izgalasavanju njegovog izvještaja, a u konačnici su HDZ-ovi zastupnici u parlamentu glasali protiv Matićevog izvještaja.

Ressler se popodne ponovo oglasio i na Facebooku,a njegov status prenosimo u cijelosti:

- Svoje kćeri odgajam tako da budu svoje, ravnopravne i samosvjesne. No, prije svega im želim prenijeti da poštuju druge ljude, njihova duboka uvjerenja i osobni integritet, čak i kad se s njima ne slažu. Tako je mene naučila moja majka, topla i neovisna žena, liječnica, a tako i ja učim njih.

Kolega Matić to, nažalost, još nije naučio. I dalje jeftino etiketira, docira i bezobrazno vrijeđa 297 zastupnica i zastupnika koji su se usudili suprotstaviti, ali i sve žene i muškarce koji misle drugačije od njega. To je klasični totalitarni refleks, ali nas to neće ušutkati.

USVOJENO U BRUXELLESU Pogledajte što piše u izvješću Freda Matića koje nisu podržali HDZ i europski desničari

Hrvatska je davno upoznala istrošenu Matićevu politiku isključivosti, podjela i nesposobnost dijaloga. Sada pokušava politički parazitirati na samoproglašenom monopolu borbe za ravnopravnost, zdravlje i dostojanstvo žena. Sada perfidno koristiti teške sudbine žena predstavljajući se kao njihov ekskluzivni predstavnik, iako ih je u svojoj karijeri znao vrijeđati ispod svake razine. Sada pokušava sakriti da pod takvom krinkom bezočno napada na pravo liječnika na priziv savjesti, narušava nadležnosti država članica i da je postao oruđe jedne radikalne agende - napisao je Ressler.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Bjelokosić 26.06.2021.

    Pa ti aReslaru ne znaš što govoriš. Pravi si oćuhov sin. Kažeš da svoje kćerke učiš da poštuju svačije mišljenje, i da ga uvažavaju. Pa zašto onda ( janje moje) osporavao mišljenje i legalno postavljeni prijedlog gospodina Freda usvojeno većinom glasova?Zašto taj tvoj stav ( Freda je povrijedio manjinu u EP),ne primjenjuješ i u Saboru zemlje u koji si upao Šefovom voljom i kaminom p....om. Ti si ipak članak.

  • Alkana 26.06.2021.

    Ovom se deklaracijom žene duboko diskriminira. Nudi joj se "pravo" da ide na postupak koji je i bolan i jako ponižavajući i neizvjestan. Neke žene se psihički nikad ne oporave. A muškarci bez ikakvih posljedica i odgovornosti. Što nije poduproro žene da im se ne može dati otkaz zbog majčinstva, da im se da puna plaća ili, što bi mi bilo najdraže, da muškarci koji ne žele djecu a vole neodgovorno sek sanje, moraju se podvrgnuti vazektomiji. I točka! Žene i dalje ostaju žrtve muževa, partnera, roditelja, svekrva, susjeda i poslodavaca. Gdje tu ima nešto dobro za žene? E Matiću, ....nisi dobro napravio.

  • AnarhosindikaIist 26.06.2021.

    Plenki, što ćemo s ovim mojim malim Karlom, možeš li ga nekako ugurati u EP? - Ma naravno, prepusti sve meni, stavit ću ga na vrh liste, a za glasove ovaca ne treba brinuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare