To je to što me zanima!

Rijad pozdravio Bagdadijevu smrt: 'Iskrivili su sliku islama'

Saudijska vlada cijeni goleme napore američke administracije koja je tragala za članovima te opasne skupine koja je okaljala sliku islama i muslimana diljem svijeta i u brojnim zemljama
Vidi originalni članak

Saudijska Arabija je u ponedjeljak pozdravila smrt šefa skupine Islamska država (IS) Abu Bakr al-Bagdadija u Siriji i dodao da je njegova organizacija "iskrivila sliku islama i muslimana diljem svijeta".

Saudijska vlada je pratila objavu američkog predsjednika Donalda Trumpa o uspjesima potrage i eliminaciji šefa Islamske države, terorista Abu Bakr al-Baghdadija, rekao je glasnogovornik saudijskog ministarstva vanjskih poslova.

PROFESOR QUARDASH Nemilosrdni krvnik ISIL-a: On je nasljednik Al-Baghdadija...

- Saudijska vlada cijeni goleme napore američke administracije koja je tragala za članovima te opasne skupine koja je okaljala sliku islama i muslimana diljem svijeta i u brojnim zemljama, među kojima i u Saudijskoj Arabiji, počinila strahote i zločine protivne temeljnim ljudskim vrijednostima - dodao je glasnogovornik.

Dodao je da će Saudijska Arabija "nastaviti, sa saveznicima na čelu kojih su Sjedinjene Države, borbu protiv terorizma, njegovih izvora i terorističke ideologije".

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u nedjelju u Washingtonu da je ubijen čelnik Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi u operaciji američkih snaga provedenoj tijekom noći u Siriji. Al-Bagdadi se ubio tijekom američke operacije aktiviranjem samoubilačkog pojasa s eksplozivom.

TRUMP: PLAKAO JE DO KRAJA 'Umro je kao kukavica': Vođa ISIL-a raznio sebe i troje djece

Pod al-Bagdadijevim vodstvom Islamska država, koja je u jednom trenutku kontrolirala velika područja Iraka i Sirije, provodila je jezive napade na vjerske manjine te napade na pet kontinenata u ime jednog oblika ultrafanatičnog islama.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • quazequatl1 29.10.2019.

    ISIL nije radio ništa što nije radio Muhamed (ubojstva cijelih skupina, prevare, nezakonit sex), tako da baš ne znam u čemu bi to bilo iskrivljavanje islama. U Saudijskoj Arabiji je zabranjeno kršćanstvo, i niti jedan nevjernik se ne smije približiti Meki.

  • Fefonis 28.10.2019.

    Satro pozdravlju

  • avim 28.10.2019.

    Postoje već sada 10 nasljednika još gorih

Komentiraj...
Vidi sve komentare