To je to što me zanima!

Roditelji odgojitelji: Prosvjedi i naše aktivnosti se nastavljaju

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se u srijedu sastao s roditeljima odgojiteljima. Iz Grada zasad ne daju izjave. Roditelji kažu kako nastavljaju sa svojim aktivnostima
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se u srijedu sastao s roditeljima odgojiteljima. Nakon sastanka, inicijatori prosvjeda i predstavnici korisnika mjere, odnosno predsjednica Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO) Ana Marija Berbić Lacko, odvjetnik udruge HURO Marko Fak, predstavnica Inicijative "Djeca su budućnost" Ljiljana Dragić i demograf Stjepan Šterc dali su izjave. 

- Imali smo konstruktivnu raspravu od skoro dva sata. Mi smo iznijeli svoje stavove, on svoje. Nije došlo do nikakve promjene. Predložili smo da odluka ne ide na Skupštinu, to je odbio. Prosvjedi se nastavljaju, mi nastavljamo sa svojim aktivnostima - kažu. Dodali su da inzistiraju na dubokoj analizi. Najavili su novi prosvjed u subotu u 17 sati ispred gradske uprave.  

- Stečena prava korisnika koji već tu mjeru koriste mora poštovati. To je zahtjev korisnika koji su svoje živote ravnali prema ovoj mjeri - rekao je odvjetnik Marko Fak. 

Ispred zgrade Gradske uprave okupilo se desetak majki koje su došle pružiti podršku predstavnicima na sastanku.

Idi na 24sata

Komentari 217

  • Hemeroid kronični 25.11.2021.

    Bilo bi bolje da vrijeme koriste za traženje posla umjesto prosvjedovanja.

  • pinjokin_1 24.11.2021.

    Bandićevi plaćenici, idemo delati

  • omniameamecumporto 24.11.2021.

    Što grad daje tim obiteljima a što daje vama . Dnevni boravak u školi košta grad ga subvencionira i plaćate ga simbolično a neki su besplatno. Vrtiće  grad dobrano subvencionira i ne plaćate ga u punoj cijeni,nitko, netko je čak besplatno. Nadalje bolovanja koje ostvaruju roditelji za svoju djecu plaća zdravstveno..... Sve to ne izdvaja se za djecu iz mnogobrojne obitelji čije su majke doma. Uzgred te majke rade najvredniji posao i ne treba im nikakvo tržište rada.Stvarno sramota me je ovdje mnogobrojnih komentara stvarno čovjek je čovjeku vuk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare