To je to što me zanima!

Rožman: Elektana Krško bi se uskoro trebala vratiti u mrežu

Prema riječima direktora, elektrana je spremna za još 20 godina rada, a uspostavljene su i sve potrebne procedure za produljenje njezina rada do 2043.
Vidi originalni članak

Obnova Nuklearne elektrane Krško protekla je većim dijelom bez problema, rekao je u petak dugogodišnji direktor Nuklearne elektrane Stane Rožman najavivši skori početak rada nakon remonta.

Do određenog zaostanka došlo je jedino u zamjeni visokotlačne turbine zbog kvara na dva specijalna stroja. Prema Rožmanovim predviđanjima, nuklearka će ponovno biti priključena na elektroenergetsku mrežu oko 7. studenog.

OD SUBOTE NE Krško u redovnom remontu

- Na dobrom smo putu da se uskoro vratimo u mrežu i da nastavimo sa stabilnom opskrbom kao i do sada- rekao je Rožman.

Po njegovim riječima, obnova, koja je započela 12. listopada i trebala trajati do 2. studenoga, uz iznimku jednog slučaja, teče besprijekorno i glatko. Stanje materijala i opreme je odlično, pa će se postrojenje, koje završava svojih prvih 40 godina rada, vratiti u sustav u izvrsnom stanju.

REDUKCIJE U CIJELOJ ZEMLJI Ukrajina će ograničiti opskrbu strujom od četvrtka, elektrane na meti brojnih ruskih napada

Prema riječima direktora, elektrana je spremna za još 20 godina rada, a uspostavljene su i sve potrebne procedure za produljenje njezina rada do 2043.

Nuklearku je danas posjetio i premijer Robert Golob, po čijim riječima je Nuklearna elektrana Krško sinonim je za stabilnu, pouzdanu i sigurnu nuklearnu elektranu u Europi.

Suvlasnici nuklearke Krško su slovenska GEN Energija i Hrvatska elektroprivreda (HEP).

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare