To je to što me zanima!

Rusi objasnili zašto je Putin tražio najduži stol za sastanak

Takva udaljenost ni na koji način ne utječe na rad, pojasnio je glasnogovornik. No, nije prvi put da Putin drži veliku distancu na sastanku
Vidi originalni članak

Izuzetno dugačak stol predsjednik Rusije, Vladimir Putin koristio je za sastanak s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i ministrom obrane Sergejem Šojguajem.

Velika distanca bila je zbog korone, otkrio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi RT.

Na fotografijama sa sastanka, vidljivo je kako ruski čelnik sjedi na čelu dugačko stola, dok Lavrov na slici sjedi nekoliko metara od njega. 

Tijekom sastanka Putina i Šojgua, sjedi je isto na velikoj udaljenosti. 

'VRLO ZABRINJAVAJUĆA SLIKA' Njemački kancelar Scholz ide u Kijev: 'Cilj ovih putovanja je pronaći način da osiguramo mir'

Glasnogovornik Dmitrij Peskov je pojasnio zašto je došlo do tolike distance, koja je zapela za oko ruskim medijima.

- To je bilo zbog covid ograničenja i mjera opreza. Takva udaljenost ni na koji način ne utječe na rad. Vodile su se rasprave i izvješća šefu države - kazao je glasnogovornik.

Nije prvi put da Putin drži distancu zbog korone

To je drugi put u nekoliko dana da je stol ruskog predsjednika neobične veličine 'osvojio' naslovnice. 

'NEKA SE NJEMAČKA IZJASNI' Kličkov plan: 'Odobrili smo plan evakuacije. Branit ću Kijev s puškom u ruci. Riječi nisu dosta'

Naime, prošlog tjedna je tijekom razgovora između Putina i francuskog kolege Emmanuela Macrona korišten ekstra dugi ovalni stol, a oni su sjedili na suprotnim krajevima.

Ispostavilo se da su razlozi za odabir dugog stola za razgovor Putina i Macrona također povezani s korona virusom. Naime, Macron je odbio napraviti PCR test u Moskvi strahujući da bi njegov DNK uzorak mogao procuriti, javlja Reuters.

UŽIVO: NAPETOSTI U UKRAJINI Biden i Zelenskij razgovarali: 'Ukrajina može računati na SAD'

- Neki čelnici slijede vlastita pravila - kazao je glasnogovornik.

- To je normalna praksa diljem svijeta. No, u ovom slučaju se primjenjuje dodatni protokol istovremene zaštite zdravlja našeg predsjednika i naših gostiju, što znači i veću udaljenost - zaključio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • prokurator 15.02.2022.

    za jako velikim stolom, sastali se macron i micron 😂😂😂

  • kuvi 15.02.2022.

    Putin zakon a ne prodane pičke koje odmah pušu nos dok Ameri kišu zanimljiva će biti ova godina Ameri ako ne ostvare rat na području EU ove godine definitivno propadaju

  • zmarge 15.02.2022.

    Ovi Rusi samo glume da sudjeluju u korona-agendi. Valjda su tako dogovorili s globalnim igračima pa ono, reda radi nešto izvode. Malo cijepe, malo ne. Malo uvode mjere, onda potpuno ukidaju. Malo QR kodove najave pa ih sasvim ukinu itd. Čista forma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare