To je to što me zanima!

Rusi zatresli svijet: Na najveću vježbu dovode 300.000 vojnika

Uključeni će biti svi rodovi vojske, od mornarice, zrakoplovstva i kopnenih snaga, a posebni sudionici bit će kineski vojnici, kojih će doći 3200. Zajedno će simulirati napad na neprijateljsku flotu...
Vidi originalni članak

Iako daleko od granica Europe, ruska vojna vježba Vostok 2018. sljedećeg će tjedna tresti cijeli svijet. Gotovo 300.000 vojnika vježbat će manevre, bombardiranje, ali i elektroničko ratovanje u istočnom i zapadnom Sibiru.

Uključeni će biti svi rodovi vojske, od mornarice, zrakoplovstva i kopnenih snaga, a posebni sudionici bit će kineski vojnici, kojih će doći 3200. Zajedno će simulirati napad na neprijateljsku flotu i napad avijacije na kopno. Vojnike će rasporediti na pet različitih vojnih poligona, a zbog Japana, u vježbu nisu uključili Kurilske otoke oko kojih su u zavadi. Ovu vježbu nadgledati će 91 vojni promatrač iz 57 zemalja svijeta. Najatraktivnije dijelove prenosit će uživo na televiziji i internetu.

Geopolitički analitičari rusku vježbu vide kao preslagivanje i novo utvrđivanje snaga u Aziji i Pacifiku. NATO u listopadu i studenom imaj vježbu na sjeveru Norveške. Rusi zbog vježbe na njihovoj granici tvrde da je sjever Europe postao vojni poligon. Posljednja ovako velika vježba održao je SSSR 1981. Zvala se Zapad-81 i u njoj su sudjelovali kijevski, bjeloruski i pribaltički vojni okruzi. U toj vježbi sudjelovalo je 100.000 vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • juricajuric179 12.09.2018.

    Vježbe Rusa nisu nikakvo iznenađenje, ali ovaj puta su u igri i Kina te Mongolija na strani Rusa, pa ima sad Trump puno više straha nego do sad dok je samo provocirao i izazivao, a bit će još zemalja na strani Rusa, a to je samo dobro da se američki imperijalizam ne širi svjetom treba im skresati krila, dosta je njihova ratovanja i pljačkanja širom svijegta pogotovo u zemljama gdje ima puno nafte.

  • UNPROFOR 09.09.2018.

    Putine ako treba dobiti češ točne koordinate gdje se nalazi Hrvatska Crna legija . Spraši im bar jednu kaknonadu , da se useru i pobjegnu kući !

  • vjaceslav 09.09.2018.

    amerika je jedina zemlja koja neprekidno ratuje po cijelom svijetu i može projicirati silu u bilo koju točku zemaljske kugle. jedina je sila koja je uporabila atomsko oružje. u dva svjetska rata pomogla je europi pobijediti nijemce, a sama je pobijedila japan. u svemirskoj utrci pobijedila je sovjetski savez, a njene letjelice su obišle sve poznate planete sunčevog sustava, a admiralski brod "voyager1" već plovi međuzvjezdanim prostorom dok ga voyager2, pioneer10, pioneer11 te najnoviji "new horizons" slijede. nitko ih nikada ne će dostići!

Komentiraj...
Vidi sve komentare