To je to što me zanima!

Rusija pred bankrotom! Fitch im kreditni rejting stavio u 'smeće'

Pojačavanje sankcija i prijedlozi koji bi mogli ograničiti trgovinu energijom povećavaju vjerojatnost političkog odgovora Rusije koji uključuje barem selektivno neplaćanje njezinih obveza državnog duga, piše Fitch
Vidi originalni članak

Rejting agencija Fitch snizila je Rusiji kreditni rejting s ocjene B na C i stavila ga u takozvani status 'smeća', piše Reuters i dodaje kako je Rusiji izvjesno da će bankrotirati.

VIDEO: Biden zabranio uvoz nafte, plina i ugljena iz Rusije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više ne može plaćati svoje obveze

Rusija je pod žestokim gospodarskim, političkim i ekonomskim sankcijama zapadnih zemalja nakon invazije na Ukrajinu. Velike strane kompanije suspendiraju svoje poslovanje i odlaze iz Rusije koja sad više neće moći plaćati svoje obveze.

'OTVORENO' O ENERGENTIMA Što će EU nakon što zatvori pipu Rusima? Četiri su alternative...

Fitch je ukazao na predsjedničku uredbu koja bi mogla prisiliti na denominaciju plaćanja državnog duga u stranoj valuti u domaću valutu za vjerovnike u određenim zemljama.

- Pojačavanje sankcija i prijedlozi koji bi mogli ograničiti trgovinu energijom povećavaju vjerojatnost političkog odgovora Rusije koji uključuje barem selektivno neplaćanje njezinih obveza državnog duga - stoji u priopćenju agencije za ocjenjivanje.

GLEDA SE SVAKI KILOMETAR Diljem Europe podivljale cijene goriva: 'Nema više ljetovanja'

Promjena dolazi manje od tjedan dana nakon što je Fitch ukinuo Rusiji status investicijskog ranga, snizivši joj ocjenu s "BBB" na "B". Peers Moody's i S&P također su snizili svoj državni rejting.

Idi na 24sata

Komentari 281

  • bobiii 09.03.2022.

    USA,UK,Anglosaksonci i EU svi zajedno u borbi da unište Rusiju. To je borba za multipolarni svijet, USA i UK sa partnerima vs Kina i Rusija sa partnerima. Ukrajina je bila samo američka klopka za Rusiju,kako bi imali neki razlog da ju gospodarski unište. Ili će Ameri uništiti Rusiju i Kinu,ili ode USA u bankrot. Petrodolar je teško ugrožen,a Kinezi su več plasirali petrojuan.

  • 09.03.2022.

    sjetite se dobro devedesetih Hrvatska-Srbija pregovori a u posadini masovna ubijanja ista situacija u ukrajini i zato svaka čast američkom predsjedniku što je učinio ali to bi trebali svi

  • šime m48 09.03.2022.

    ae more fitch pisat na papir šta oće...papir trpi svašta ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare