To je to što me zanima!

Rusija i Ukrajina razmijenile su u četvrtak 200 zarobljenika

Zrakoplovi vojno-transportnog zrakoplovstva ruskih vojnih snaga prevest će vojnike u Moskvu na liječenje i rehabilitaciju u medicinske ustanove ruskog ministarstva obrane", stoji u objavi ruskog ministarstva obrane
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je Ukrajina u četvrtak nakon pregovora vratila ruskoj strani 101 ratnog zarobljenika s teritorija pod kontrolom Kijeva, a ruska strana oslobodila je 100 ukrajinskih vojnika i jednog civila.

"Zrakoplovi vojno-transportnog zrakoplovstva ruskih vojnih snaga prevest će vojnike u Moskvu na liječenje i rehabilitaciju u medicinske ustanove ruskog ministarstva obrane", stoji u objavi ruskog ministarstva obrane.

ISTRAŽIVANJE Većina stanovnika EU-a vjeruje u pobjedu Ukrajine nad Rusijom

U međuvremenu je predstojnik ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao da je ruska stana oslobodila 100 vojnika i jednog civila.

Gotovo svi ti ljudi branili su južni grad Mariupolj prije nego što je pao u ruke ruskih snaga, napisao je Andrij Jermak na Telegramu.

Rusija je zarobila velik broj ukrajinskih vojnika kada je paro Mariupolj i oslobađanje tih ljudi, posebno boraca iz pukovnije Azov smatra se veliki, uspjehom Ukrajine, napominje agencija dpa.

RUSKI ODGOVOR Kremlj se brani: Nismo zabranili medijima da pišu o Prigožinu

Ranije ovog mjeseca Zelenski je rekao da je Ukrajina od početka sukoba organizirala oslobađanje 1762 muškaraca i žena iz ruskog zarobljeništva.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare