News

Komentari 0

Rusija i Ukrajina razmijenile su u četvrtak 200 zarobljenika

Rusija i Ukrajina razmijenile su u četvrtak 200 zarobljenika

Zrakoplovi vojno-transportnog zrakoplovstva ruskih vojnih snaga prevest će vojnike u Moskvu na liječenje i rehabilitaciju u medicinske ustanove ruskog ministarstva obrane", stoji u objavi ruskog ministarstva obrane

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je Ukrajina u četvrtak nakon pregovora vratila ruskoj strani 101 ratnog zarobljenika s teritorija pod kontrolom Kijeva, a ruska strana oslobodila je 100 ukrajinskih vojnika i jednog civila.

"Zrakoplovi vojno-transportnog zrakoplovstva ruskih vojnih snaga prevest će vojnike u Moskvu na liječenje i rehabilitaciju u medicinske ustanove ruskog ministarstva obrane", stoji u objavi ruskog ministarstva obrane.

U međuvremenu je predstojnik ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao da je ruska stana oslobodila 100 vojnika i jednog civila.

Gotovo svi ti ljudi branili su južni grad Mariupolj prije nego što je pao u ruke ruskih snaga, napisao je Andrij Jermak na Telegramu.

Rusija je zarobila velik broj ukrajinskih vojnika kada je paro Mariupolj i oslobađanje tih ljudi, posebno boraca iz pukovnije Azov smatra se veliki, uspjehom Ukrajine, napominje agencija dpa.

Ranije ovog mjeseca Zelenski je rekao da je Ukrajina od početka sukoba organizirala oslobađanje 1762 muškaraca i žena iz ruskog zarobljeništva.

 

Najčitaniji članci