To je to što me zanima!

Rusija tvrdi: Napad klorinom izveli su pobunjenici iz Sirije!

Rusija je u nedjelju optužila sirijske pobunjenike da su na Alep ispalili granate s klorinom kojim je otrovano 46 ljudi, među kojima je bilo i osmero djece
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je kemijski napad izvršen iz područja deeskalacijske zone Idliba pod kontrolom militanata Fronte Nusre.

Moskva planira o tom incidentu razgovarati s Turskom s obzirom na to da je Ankara jamac toga da će naoružana oporba u Idlibu poštivati primirje.

- Prema našim prvim informacijama, koje potvrđuju simptome među žrtvama, granate kojima su bombardirane stambene četvrte Alepa ispunjene su klorinom - rekao je ruski vojni zapovjednik Igor Konašenkov. 

SIRIJA GLADUJE Zbog rata i suše, urod pšenice u Siriji najslabiji u 30 godina

Sirijski pobunjenici te optužbe odbacuju. Nadži Mustafa, glasnogovornik Nacionalne fronte za oslobođenje, saveznika sirijskih pobunjeničkih skupina, rekao je da se radi o lažima 'čija je svrha prikriti zločine sirijske vlade, protiv sirijskog naroda'.

Zapovjednik pobunjenika Abdel-Salam Abdel-Razak također je tvrdnje odbacio kao 'laži' kazavši da u tome najviše gube civili.

Sirijska novinska agencija (SANA) navodi liječničke izvore koji su rekli da zbog napada 50 civila ima dišne tegobe, te da su među njima žene i djeca. 

AMERIKA TVRDI: 'Postoji puno dokaza, sirijska vojska sprema kemijski napad'

Kasnije je agencija javila da se u bolnice javilo 107 civila. U Alepu je bilo razmjerno mirno nakon prosinca 2016, kad su sirijske vladine snage preuzele punu kontrolu nad gradom. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • najiram 10 25.11.2018.

    ja sam skoro sto posto siguran da iz toga su židovi ili ameri to je knjima slično...

  • Kostya 25.11.2018.

    Rusi ne lažu. Nije korišten njihov Novičok.

  • marko_5 25.11.2018.

    jasno malom djetetu da je tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare