To je to što me zanima!

'Rusija napada Kijev iz crkve'

Rusija je zauzela crkvu sjeverozapadno od Kijeva te ju koristi za napade na ukrajinsku prijestolnicu, rekao je u petak američki dužnosnik
Vidi originalni članak

„Vojska je locirana na teritoriju crkve i okolnog stambenog područja“, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

„Vjerujemo da ju ruska vojska koristi kao početnu točku svog napada na Kijev“, dodao je.

Nakon što nije uspjela osvojiti nijedan veći ukrajinski grad u pet tjedana rata, Rusija je objavila da se povlači sa sjevera Ukrajine te da će se usredotočiti na jugoistok, uključujući Mariupolj, prenosi Reuters.

MIROVNI PREGOVORI Lavrov: Došlo je do napretka u pregovorima s Ukrajinom

Rusija je povlačenje sa sjevera predstavila kao čin dobre volje radi mirovnih pregovora. Ukrajina i njeni saveznici tvrde da su ruske snage primorane pregrupirati se nakon teških gubitaka zbog ukrajinskog otpora i logističkih problema.

Ukrajinske snage su u zadnjih deset dana pod svoju kontrolu vratile predgrađa kod Kijeva, prekinule opsadu Sumija na istoku i odbile napade kod Mikolajiva.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 4

  • crazy mind 03.04.2022.

    kada to u nekom ratu crkve nisu koristene ili kao osmatracnice ili kao uporisne tocke (uglavnom su prilicno masivno gradene)

  • 01.04.2022.

    Stvarno mi je dosadilo slusat zapadne izmisljotine ( nelogicne) poput one: ukrajinski seljak traktorom odvukao Ruski tenk ili one prije 15 dana da imaju hrane , goriva, i municije za samo 3 danaOvo je za 🤮

  • herojnad herojima 01.04.2022.

    taman im i je tamo mjesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare