To je to što me zanima!

Rusija nudi pomoć Egiptu u deblokiranju Sueskog kanala

Ruski veleposlanik u Egiptu ponudio je egipatskoj vladi "svu moguću pomoć" u deblokiranju Sueskog kanala koji je zapriječio kontejnerski brod dug 400 metara
Vidi originalni članak

Brod "Ever Given" nasukao se u utorak u Sueskom kanalu za vrijeme pješčane oluje blokiravši jedan od najprometnijih pravaca na svijetu.

Moskva je spremna pomoći na sve moguće načine, poručio je ruski veleposlanik Georgij Borisenko u razgovoru za agenciju Ria Novosti.

BLOKADA SUESKOG KANALA Brojne organizacije za dobrobit životinja zabrinute: Ako ovo potraje, stoka će početi ugibati

"Nadamo se da će taj problem biti riješen u jako skoroj budućnosti, da će kanal ponovno profunkcionirati i naravno spremni smo pružiti našim egipatskim prijateljima svu moguću pomoć", kazao je.

Egipat nije zatražio pomoć Moskve, ali Rusija "suosjeća s onim što se događa u ovom trenutku u Sueskom kanalu" , "važnom pomorskom pravcu za cijeli svijet", dodao je.

OSLOBAĐANJE BLOKADE U SUEZU Video iz Sueskog kanala: Pogledajte kako su brodovi slavili pomicanje Ever Givena

Egipatske vlasti pokušavaju odsukati brod već šesti dan zaredom pomoću desetak remorkera i jaružalima koja otkopavaju pijesak ispod broda.

Svjetski prijevoznici zbog blokade kanala razmišljaju o slanju teretnih brodova preko Rta dobre nade u Južnoafričkoj Republici, dužoj i skupljoj ruti između Azije i Europe.

300 BRODOVA ČEKA NA PROLAZ Pomaknuli su nasukani brod u Sueskom kanalu: 'Nadamo se da bi mogao zaploviti do večeri'

Rusija je ovaj tjedan ponudila da se promet preusmjeri na sjevernu arktičku rutu, koja je 15 dana kraća.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 29.03.2021.

    bar su mogli malo pročešljati te kontejnere. Našlo bi se svega, da se odma može ispatiti ova nastala šteta, a još bi ostalo i viška... 😁

  • sitnozubi 29.03.2021.

    rusima su htjeli pomoč kod dizanja potonule podmornice Kurdsk pa odbili, šutili su kad je explodirala nuklearka u Ukrajini Černobil tak, da od rusije ni vrime ne valja ....

  • Selo_malo 28.03.2021.

    Rusija će odsukati barku, Srbija cijepiti njenu posadu protiv Covid-19 i oni idu dalje. Jedino mi u Hrvatskoj ostajemo trajno nasukani na sprudovima traljavih politika, zatupljeni i necijepljeni. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare