To je to što me zanima!

Ruska novinarka poginula tijekom granatiranja Kijeva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oksana Bauljina poginula je u granatiranju dok je snimala razaranja nastala u ranijem napadu na trgovački centar u okrugu Podil, na sjeverozapadu ukrajinskog glavnoga grada, navodi se u priopćenju
Vidi originalni članak

Ruska novinarka je poginula u srijedu u granatiranju Kijeva, objavio je tijekom večeri neovisni internetski medij The Insider za koji je radila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oksana Bauljina poginula je u granatiranju dok je snimala razaranja nastala u ranijem napadu na trgovački centar u okrugu Podil, na sjeverozapadu ukrajinskog glavnoga grada, navodi se u priopćenju njezina medija.

Još jedan civil je poginuo, a dvije osobe u pratnji ruske novinarke su ranjene.

ŠIRI SE LISTA Rusi blokirali i Google News: 'Daje pristup lažnim vijestima'

Prije dolaska u The Insider Bauljina je bila producentica u zakladi za suzbijanje korupcije u svojoj zemlji.

Kada su vlasti proglasile zakladu "ekstremističkom organizacijom", morala je otići iz Rusije te se u The Insideru nastavila baviti temom korupcije.

'NISU REALNE PRIJETNJE' Grlić Radman: Putin je ratni zločinac, prijetnja veleposlanika u Bih je prijetnja cijeloj Eruopi

Kao novinarka je došla u Ukrajinu, gdje je izvještavala iz Kijeva i Lavova, na zapadu, navodi njezin list, izražavajući "iskrenu sućut" obitelji i prijateljima.

"I nadalje ćemo izvještavati o ratu u Ukrajini, pa i o ruskim ratnim zločinima, kao i o nasumičnom granatiranju stambenih četvrti u kojemu ginu civili i novinari", dodaje The Insider, neovisni internetski medij koji je 2013. osnovao novinar i aktivist Roman Dobrohotov a sjedište mu je sada u Rigi, latvijskome glavnom gradu.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 2

  • smrekovaca 24.03.2022.

    samo je ona zrtva a ostali

  • ponosni antifufačić 24.03.2022.

    odlicno, sada znamo tijekom kojeg procesa je ubijena, a razlog zbog kojeg ne prozivate ruse za ubojstvo treba ostati skriven kako bi ljudi ukrajinske zrtve pripisivali rusima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare