To je to što me zanima!

'Ruski napad na Kijev u zastoju, znakovi niskog morala'

Rusko vojno napredovanje na Kijev je u zastoju, dok se ruske snage suočavaju s osnovnim logističkim izazovima, uključujući i manjak hrane i goriva, a neke jedinice se nose sa slabim moralom
Vidi originalni članak

Rekao je to u utorak viši američki obrambeni dužnosnik.

Rusija je upozorila stanovnike Kijeva da bježe iz svojih domova u utorak te je Harkiv zasula raketama, dok su ruski zapovjednici koji nisu uspjeli postići brzu pobjedu preusmjerili svoje taktike na intenzivnije bombardiranje ukrajinskih gradova.

PRATITE UŽIVO:

Sateltiske snimke snimljene u ponedjeljak prikazuju ruski vojni konvoj sjeverno od ukrajinskog glavnog grada Kijeva koji se proteže na oko 64 kilometra.

HRVATSKI PSIHOLOZI I PSIHIJATRI 'Neki ljudi ovih dana dolaze do psihološke granice iscrpljenosti' Kako preživjeti tu tjeskobu?

"Jedan od razloga zašto je došlo do zastoja sjeverno od Kijeva je to da se Rusi među sobom regrupiraju i promišljaju te se prilagođavaju izazovima koje su imali", rekao je dužnosnik, govoreći pod uvjetom anonimnosti.

Dužnosnik je rekao novinarima da nije jasno je li konvoj zastao, no da nije bilo ni napretka.

"Rusi su ostali iznenađeni s problemima morala s kojima se susreću i mislim da nisu previše zadovoljni logistikom i izazovima održivosti koje su imali", rekao je dužnosnik.

POMAŽE UNESREĆENIMA Ruska manekenka Irina Shayk podržala Ukrajinu: 'Donirajte što možete. Molim se za mir'

Svejedno, ruske snage su napale televizijski toranj u glavnom gradu Kijevu i potencijalno omeli njegov signal, rekao je savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko.

I dok je invazija ušla u svoj šesti dan, Rusija je ispalila više od 400 raketa na ukrajinske ciljeve dosad, no ne kontrolira nijedan veći grad niti ima kompletnu kontrolu nad ukrajinskim nebom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mareke 02.03.2022.

    Nazalost..al ce ih zgazit Rus..neka im predsjednik dobro razmotri situaciju jer ce otic cijela Ukrajina pod zemlju a nazolost ni nama se ne pise nista bolje

  • VinBenzin 01.03.2022.

    Samo strategija…na ukrajinskom telegramu pratim uživo sve što obični građani i ngu stavljaju u grupu. Upravo jedan Bjelorus, koji svaki dan snima lansiranje raketa nedaleko od svoje zgrade i aerodroma, snimio polijetanje bombardera. Nažalost, očito se čeka prvo zračne napade, pa kad pocne gorit, onda krecu i sa zemlje. Tak da ova teorija, nije bas tocna jer, koliko god ta vojska djecaka polako gubi moral, ispred njih su generali koje slijede. I ne pita se njih, iako siguran sam da su dobili pozive majki, oceva poginulih frendova i, kako to uvijek ide, preko drustvenih mreza, ubrzo i sami primili do znanja da ne idu brati cvijeće. Niti na vježbice. Ukrajinci masovno koriste mobitele zarobljenih i ubijenih ruskih vojnika, kako bi imformirali roditelje što im se sinovima dogodilo ili događa. Polako i sigurno poruke dolaze do svih bataljona, pa istina možda i je negdje između ovog o čem piše taj dužnosnik. No, sigurno je da je to dio taktike i ukrajince čeka najteža noć do sad 😔

Komentiraj...
Vidi sve komentare