To je to što me zanima!

Ruski veleposlanik Azimov: 'Nema straha od velikog rata'

Azimov kaže i kako će nastaviti podupirati sirijskog predsjednika, ne zato što ga brane, već zato što je on legitimni vođa zemlje i važan faktor stabilnosti
Vidi originalni članak

Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj, Anvar Azimov, u razgovoru za Dnevnik Nove TV poručio je kako je napad SAD-a, VB i Francuske u Siriji "barbarski čin" te će Rusija odgovoriti ako netko od Rusa bude ozlijeđen. Također je dodao da će Rusija nastaviti podupirati Bašara al Asada te da nema straha od velikog rata između Rusije i Zapada.

- Mislim kako je glavni razlog napada sprečavanje posjeta stručnjaka iz organizacije za zabranu kemijskog oružja iz Haaga. Oni su već u Siriji. I danas su trebali ići u istočnu Gutu. Nema nikakvih dokaza, za sada, da su sirijske vlasti, da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje - rekao je.

PRIOPĆIO VELEPOSLANIK Sjedinjene Države zahvalile su Hrvatskoj na podršci za napad

Azimov kaže i kako će nastaviti podupirati sirijskog predsjednika, ne zato što ga brane, već zato što je on legitimni vođa zemlje i važan faktor stabilnosti.

Smatra da do velikog rata između Rusije i SAD-a neće doći.

- Siguran sam da neće doći do svjetskog rata. Rusija je odgovorna nacija. Rusija će više raditi na političkom rješavanju situacije. Istodobno, u vojnom smislu ćemo podupirati režim Bašara al Asada više nego do sada. Opskrbit ćemo ih novim proturaketnim sustavom, tako da on može bolje braniti svoju zemlju - rekao je.

OSUDILI KEMIJSKO ORUŽJE Hrvatska podržala saveznički udar, sada pozivaju na dijalog

- Ali, još jednom, ne želimo pogoršati situaciju, nećemo napasti američke mete, iako bi Rusija to mogla. Uvjeravam vas da je Rusija u vojnom smislu mnogo jača od Sjedinjenih Američkih Država i svih njihovih satelita. Ali mi smo i mnogo odgovorniji - zaključio je Azimov.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Petrovicz 15.04.2018.

    dabogda danas bio taj šugavi rat dosta više ovih šugavih rusa i amera

  • mijašina 15.04.2018.

    pa ludi bašar al asad je najveća smrtnja u svijetu ne samo u siriji i treba se maknit garantiram da i oni što se bore za njega su protiv njega jedino ga rusi maze

  • intellectus 15.04.2018.

    Paralele na vrijeme John F. Kennedy-a i Ronald Reagan-a, se ne mogu previdjeti, u međunarodnim odnosima se je puno toga nakupilo što se mora riješiti, rasčistiti. Uvjeren sam kada bi umjesto Obame bio Trump, problem Iran ili sj. Koreja ne bi postojao, ne bi ni problem Ukrajina niti Dodik ili Izetbegović. Trump je na upečatljiv nači pokazao da su međunarodni odnosi otišli predaleko na krivu stranu i da se treba/ mora reagirati. Posebno raduje njegova odmjerenost, na primjeru Sirije je jasno povukao crvenu liniju koja će se morati poštivati. Sada zna Rusija, zna Iran, naučila je sj. Koreja i vidi ČUDA, kako brzo i bezbolno se sve nekako poslaže, vraća na razumni kolosijek. Zar nekoga čudi Azimova izjava…nema globalnog/ VELIKOG rata, mene NE ČUDI, nego zorno pokazuje da određeni razumiju samo JEDAN JEZIK, a Trump je jasan u izgovoru i u intonaciji. Ovo je sada nova situacija građenja i uređivanja odnosa na ovom našem od luđaka ugroženom svijetu. Naravno da je Trump svjestan rizika i opasnosti, ali više se to ne može tolerirati, nedjelovati. Odjednom se je pojavilo više HITLERA, koje se mora udariti po prstima i dobro je tako. Što me posebno raduje je i vizija da će se i u tim zemljama promijeniti klima, te će i unutra u tim zemljama doći do RAZUMA na koji, slučajno, ali proročanski ukazuje Rus Azimov, pa neka krene, neka se razum više i češće koristi............................. P.S. I u Hrvatskoj se je već previše nagomilalo i kod nas se mora početi jasnim jezikom govoriti!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare