To je to što me zanima!

Ruski zastupnik prijeti Moldaviji zbog zabrane ratnih simbola

Ruski zastupnik Aleksej Puškov zaprijetio je predsjednici Maji Sandu da će nezina zemlja završiti na smetlištu povijesti
Vidi originalni članak

Ruski čelnici oštro su reagirali na zabranu proruskih ratnih oznaka u bivšoj sovjetskoj republici Moldaviji, javlja u srijedu dpa.

Početkom tjedna Kišinjev je zabranio simbole 'Z' i 'V' koji predstavljaju potporu ruskim trupama koje ratuju u Ukrajini te također lentu Svetog Jurja, oznaku pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali proruskih separatista u Ukrajini.

POTRESNA PRIČA IZ UKRAJINE 'Ovo je Jelisej (13), Rusi su mu mahnuli pa ga strijeljali. Gorite u paklu! Nema oprosta za vas'

Ruski zastupnik Aleksej Puškov zaprijetio je predsjednici Maji Sandu da će nezina zemlja završiti na smetlištu povijesti.

- Trebala bi biti malo pažljivija kada su u pitanju Rusija i njezini simboli, posebice imajući u vidu da Kišinjev ne može platiti ruski plin - rekao je Puškov.

Moldavija je uvelike ovisna o ruskom plinu. Sandu je odluku o zabrani spomenutih simbola obrazložila riječima da pridonose podijeljenosti u zemlji te da je njima mjesto na smetlištu povijesti.

'SMETLIŠTE POVIJESTI' Moldavija zabranila simbole 'Z' i 'V', Rusija reagirala: 'Budite pažljivi, ne možete platiti plin'

Moldavija, smještena između Ukrajine i Rumunjske, traži članstvo u EU, ali je 9. ožujka objavila da ne želi članstvo u NATO savezu, navodeći da je načelo neutralnosti sadržano u ustavu zemlje.

Kišnijev je Ukrajini uputio humanitarnu pomoć, ali se suzdržao od slanja vojne opreme i naoružanja. S obzirom na neutralni status zemlje, Moldavija se nije pridružila sankcijama Zapada protiv Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zeleni-zub 20.04.2022.

    Nacisti 2.0, točno to.

  • band199 20.04.2022.

    pa ovi samo prijete nekome. pas koji laje ne grize xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare