To je to što me zanima!

SAD će osigurati 26 milijuna dolara za Rohinja izbjeglice

Gotovo milijun pripadnika muslimanske manjine Rohinja živi u prenapučenim kampovima u Bangladešu nakon što su prebjegli iz Mjanmara koji im ne priznaje status svojih državljana
Vidi originalni članak

Sjedinjene Američke Države objavile su kako će osigurati 26 milijuna dolara nove humanitarne pomoći Rohinja izbjeglicama u Bangladešu i regiji.

'HDZ UREDNO POSLUJE' VIDEO Plenković: 'Paket mjera donosimo na godinu dana, a Vlada će pomoći svima koji žele'

Gotovo milijun pripadnika muslimanske manjine Rohinja živi u prenapučenim kampovima u Bangladešu nakon što su prebjegli iz Mjanmara koji im ne priznaje status svojih državljana.

U većinski budističkom Mjanmaru, većini Rohinja uskraćeno je državljanstvo i smatraju se ilegalnim imigrantima iz Južne Azije, zbog čega su prebjegli u Bangladeš, što je izazvalo jednu od najgorih svjetskih humanitarnih kriza.

IZ MINUTE U MINUTU U tijeku popravci na Krimskom mostu; Traktor u regiji Herson naletio na minu, ima poginulih

- Ovo novo financiranje omogućit će našim humanitarnim partnerima da nastave spašavati živote i pružati pomoć pogođenim zajednicama s obje strane granice u Mjanmaru i Bangladešu- rekao je glasnogovornik State Departmenta Ned Price.

Rekao je da nova pomoć povećava ukupnu američku humanitarnu pomoć Rohinja izbjeglicama od kolovoza 2017. na 2.1 milijardu dolara.

BRITANSKO IZVJEŠĆE Kad nema boljeg dobar je i ovaj: 'Rusi u Ukrajinu poslali tenkove iz 1954. godine'

Rohinje žive u nesigurnim uvjetima i ovise o međunarodnoj pomoći. Svjetski program za hranu Ujedinjenih naroda (WFP) nedavno je najavio smanjenje obroka hrane u ožujku zbog nedostatka sredstava.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare