News

Komentari 0

SAD će osigurati 26 milijuna dolara za Rohinja izbjeglice

SAD će osigurati 26 milijuna dolara za Rohinja izbjeglice

Gotovo milijun pripadnika muslimanske manjine Rohinja živi u prenapučenim kampovima u Bangladešu nakon što su prebjegli iz Mjanmara koji im ne priznaje status svojih državljana

Sjedinjene Američke Države objavile su kako će osigurati 26 milijuna dolara nove humanitarne pomoći Rohinja izbjeglicama u Bangladešu i regiji.

Gotovo milijun pripadnika muslimanske manjine Rohinja živi u prenapučenim kampovima u Bangladešu nakon što su prebjegli iz Mjanmara koji im ne priznaje status svojih državljana.

U većinski budističkom Mjanmaru, većini Rohinja uskraćeno je državljanstvo i smatraju se ilegalnim imigrantima iz Južne Azije, zbog čega su prebjegli u Bangladeš, što je izazvalo jednu od najgorih svjetskih humanitarnih kriza.

- Ovo novo financiranje omogućit će našim humanitarnim partnerima da nastave spašavati živote i pružati pomoć pogođenim zajednicama s obje strane granice u Mjanmaru i Bangladešu- rekao je glasnogovornik State Departmenta Ned Price.

Rekao je da nova pomoć povećava ukupnu američku humanitarnu pomoć Rohinja izbjeglicama od kolovoza 2017. na 2.1 milijardu dolara.

Rohinje žive u nesigurnim uvjetima i ovise o međunarodnoj pomoći. Svjetski program za hranu Ujedinjenih naroda (WFP) nedavno je najavio smanjenje obroka hrane u ožujku zbog nedostatka sredstava.

 

 

Najčitaniji članci