To je to što me zanima!

Sam izašao iz auta koji je visio 190 m iznad ponora

Petar Pervan je sam izašao iz prevrnutog auta, a ostali su pozvali Hitnu pomoć. Lakše je ozlijeđen, a život mu je spasila ograda. Sretan je što je živ
Vidi originalni članak

Petar Pervan (25) proklizao je svojim Seatom u ponedjeljak u 12.30 sati po Jadranskoj magistrali i nabio se na zaštitnu ogradu iznad provalije između Dubaca i Brela.
Mladi Breljanin samo je lakše ozlijeđen, a kaže da je vozio prema ograničenju te da je izgubio kontrolu na automobilom vjerojatno zbog skliskoga kolnika.
- Prednji kotači izgubili su dodir s tlom, a uopće nisam bio u zavoju niti sam prebrzo vozio. Ni sada nisam siguran kako se sve dogodilo. Kad je auto počeo vrludati, uhvatila me panika, kočio sam, ali i čvrsto držao volan, pokušavši ispraviti vozilo. Zaokrenuo sam se na cesti i završio na ogradi. Sam sam se izvukao iz auta i prvo što sam pomislio vidjevši provaliju, bilo je 'Hvala Bogu, uspio sam stati!’ - ispričao je Petar, odnedavno diplomirani informatičar, sretan što je živ.
U jakom udarcu u ogradu Seat je potpuno uništen. Hitnu i policiju pozvali su vozači koji su bili iza njega. Petru su napuknuli lopatica i dva rebra, a ima i manju ozljedu bubrega te se opravlja na Urološkom odjelu u splitskoj bolnici Križine. Vjeruje da bi njegova nesreća bila manja da zaštitna ograda na koju se nabio automobilom nije bila već oštećena.
- Od ljudi koji su mi došli pomoći doznao sam da je na dijelu ograda probijena prije dva dana. Navodno se na nju nabio Mercedes i nisu je popravili. Da nije bilo rupe, odbio bih se od nje - rekao je Pervan i dodao kako su na tom dijelu česte nesreće. Policija je utvrdila kako nije bio pod utjecajem alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • gogonina 14.10.2009.

    Ovo te samo dragi bog sacuvao i taj dan trebas da slavis kao drugi rodjendan. Sretan ti oporavak.

  • bojan430 14.10.2009.

    vozil je s po propisima i tam je izletel???kako sereš!!vozil si puno više od 80!!!

  • flyer01 13.10.2009.

    Na istom mjestu smo žena i ja izletili ovo proljeće. Okrenuli se 2x za 360 stupnjeva i udarili zadnjim krajem auta u ogradu. Bilo je kao na ledu. Srećom nitko nije naišao iz suprotnog smjera. Vozili smo oko 60 km/h i cesta je bila mokra. Na tom djelu je cesta katastrofalno skliska, posebno na sredini gdje je krpana sa onom crnom smolom što možete vidjeti i na ovim slikama. Trebalo bi staviti novi sloj asfalta na tom djelu i pojačati ogradu jer ce sigurno biti jos nesreća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare