To je to što me zanima!

'Samo mrtav referendum dobar je referendum našim elitama'

Očekuje da se predstavnike referendumskih inicijativa pozove i da informira o svim potpisima za koje se utvrdilo da su nevažeći, kako bi se mogli očitovati
Vidi originalni članak

Robert Podolnjak (Most) smatra kako je proces provjere potpisa od početka netransparentan i kompromitiran. Iako se čini da nema dovoljno potpisa, navodi kako to ne mora biti točno. Očekuje da se predstavnike referendumskih inicijativa pozove i da informira o svim potpisima za koje se utvrdilo da su nevažeći, kako bi se mogli očitovati.

SABOR O POTPISIMA Zekanović: 'Premijer je učinio sve da referendumi propadnu'

Podolnjak smatra kako to treba obaviti prije sjednice Odbora za Ustav. I ova situacija, kaže, dokaz je da se pitanje referenduma konačno pravno uredi. Podsjetio je i kako su do sada predlagane promjene koje su težile ograničenju prava na referendum, a ne da se građanima mogući da lakše realiziraju pravo na neposredno izjašnjavanje. 

- Činjenica je da su se takvi zakoni predlagali bez obzira na Vladu koja je upravljala Hrvatskom. Za hrvatske političke elite samo mrtav referendum je dobar referendum. Oni ne žele referendume - zaključio je Podolnjak. 

ANALIZIRALI POTPISE 'Na popisima za referendum bili su mrtvaci, djeca, stranci...'

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 17.10.2018.

    Ovog lika ne šmekam, al konačno je nekaj rekel kaj stoji.

  • Antares777 17.10.2018.

    a proces prikupljanja potpisa je bio super transparentan i sve je ljudima objasnio što potpisuju..... sram vas bilo......jednako trebaju odgovarati i oni koji su potpise prikupljali i izmišljali ih i lažirali i pričali ljudima bedastoće da nisu ni znali što potpisuju.... jer našo narod je nažalost kao ovce.....

  • crazy mind 17.10.2018.

    isto tak je proces prikupljanja potpisa kompromitiran pa se doticni na to ne buni

Komentiraj...
Vidi sve komentare