To je to što me zanima!

Samodol: Linić laže, a zbog njega me nitko ne želi zaposliti

Liniću ne osporavam pravo na drukčije političke ideje i ciljeve, ali ne može se pritom služiti lažima i manipulacijama, kaže Samodol koji tvrdi da ga nitko ne želi zaposliti
Vidi originalni članak

Ante Samodol, bivši predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) tvrdi da ministar financija Slavko Linić laže i manipulira, te da njegovo neznanje i politička moć nisu najbolja kombinacija za uspjeh, javlja Večernji list.

Riječ je o Samodolovom svojevrsnom odgovoru ministru Liniću na odluku Vlade da ne podrži izvješće Hanfe za 2011. godinu kada je Samodol još uvijek bio na njezinom čelu. Podsjetimo, Vlada je odbila izvješće zbog sumnje da Hanfa nije bila pravedna i dosljedna što je potkrijepila presudama Visokog upravnog suda u slučajevima Liburnije i Agrokor-Belje.

– Linićevi su argumenti potpuni idiotizam. Ministar novoj ekipi u vodstvu Hanfe šalje poruku: Nemojte se slučajno usuditi presuditi drukčije! Takvim postupkom posve sigurno izlaže pritisku sve službenike te, navodno neovisne, institucije koje će provoditi ove ponovljene postupke. Ja mu ne osporavam pravo na drukčije političke ideje i ciljeve, ali ne može se pritom služiti lažima i manipulacijama – kaže Samodol koji tvrdi da je to sve izravan napad na njega. 

- Kao čelnik Hanfe uvijek sam se rukovodio zakonskim propisima i uvijek odbijao bilo kakvo političko nasilje i tutorstvo nad radom Hanfe. Zna to dobro sadašnji ministar financija - rekao je bivši čelnik Hanfe.  

Uz to, Samodol se požalio da ga zbog cijele situacije nitko ne želi zaposliti i da je već osam mjeseci bez posla.

- Na intervjuima za posao mi kažu: Pa tebe proganjaju Linić, Todorić i Škegro! Razumijem ih, ne žele se zamjeriti moćnima - rekao je Samodol za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • cigan stoposto 09.09.2012.

    Meni treba dva radnika na crno da mi donosu sa gradskog smetlišta materijali za recirklaža pa ako hoćeš taj posao javi se na šalter : "ŠABAN CIGAN" doo. ....eto .... puj ... puj

  • zdrawe 09.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Yassa 08.09.2012.

    ne branim Linića ali ovakav lik mi ni portir u ministarstvu nebi bijo , slavko čisti ovakve ga koji su se umislili da su bogom dani da cijeli život ništa ne rade i smo da kradu

Komentiraj...
Vidi sve komentare