Obavijesti

News

Komentari 29

Samodol: Linić laže, a zbog njega me nitko ne želi zaposliti

Samodol: Linić laže, a zbog njega me nitko ne želi zaposliti
3

Liniću ne osporavam pravo na drukčije političke ideje i ciljeve, ali ne može se pritom služiti lažima i manipulacijama, kaže Samodol koji tvrdi da ga nitko ne želi zaposliti

VIDEO

Ante Samodol, bivši predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) tvrdi da ministar financija Slavko Linić laže i manipulira, te da njegovo neznanje i politička moć nisu najbolja kombinacija za uspjeh, javlja Večernji list.

Riječ je o Samodolovom svojevrsnom odgovoru ministru Liniću na odluku Vlade da ne podrži izvješće Hanfe za 2011. godinu kada je Samodol još uvijek bio na njezinom čelu. Podsjetimo, Vlada je odbila izvješće zbog sumnje da Hanfa nije bila pravedna i dosljedna što je potkrijepila presudama Visokog upravnog suda u slučajevima Liburnije i Agrokor-Belje.

– Linićevi su argumenti potpuni idiotizam. Ministar novoj ekipi u vodstvu Hanfe šalje poruku: Nemojte se slučajno usuditi presuditi drukčije! Takvim postupkom posve sigurno izlaže pritisku sve službenike te, navodno neovisne, institucije koje će provoditi ove ponovljene postupke. Ja mu ne osporavam pravo na drukčije političke ideje i ciljeve, ali ne može se pritom služiti lažima i manipulacijama – kaže Samodol koji tvrdi da je to sve izravan napad na njega. 

- Kao čelnik Hanfe uvijek sam se rukovodio zakonskim propisima i uvijek odbijao bilo kakvo političko nasilje i tutorstvo nad radom Hanfe. Zna to dobro sadašnji ministar financija - rekao je bivši čelnik Hanfe.  

Uz to, Samodol se požalio da ga zbog cijele situacije nitko ne želi zaposliti i da je već osam mjeseci bez posla.

- Na intervjuima za posao mi kažu: Pa tebe proganjaju Linić, Todorić i Škegro! Razumijem ih, ne žele se zamjeriti moćnima - rekao je Samodol za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.