To je to što me zanima!

Šaptač guskama u Koprivnici: 'One nisu glupe, to najbolje zna moje dresirano jato. Ima ih 50'

Na srednjovjekovnom festivalu u Koprivnici nastupio je i francuski šaptač guskama Pepiloue. Ima jato od 50 gusaka i psa koji ih čuva
Vidi originalni članak

Ovogodišnji koprivnički Renesansni festival osim vitezova obilježile su i životinje, a brojne posjetitelje oduševio je nastup francuskog guščara Pepilouea. Nakon osmogodišnje on se opet pojavio na koprivničkim bedemima gdje se festival održava.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon što vidite ovu jedinstvenu atrakciju nikada vam neće pasti ma pamet da nekome kažete ka je glup kao guska ili gusan. Guske i šaptač guskama koji dolaze iz Francuske će vas demantirati - tim riječima je službeni spiker najavio spektakularni nastup guščje povorke.

Na čelu povorke od najmanje 50 gusaka bila je mlada guščarica sa štapom u ruci, a na kraju je bio šaptač gusaka i njegov pas. Guske su u samo njihovom prepoznatljivom hodu prošle centralnom pozornicom da bi na kraju brojni gledatelji napravili tunel vlastitim tijelima, a guske su na kraju ušle u taj tunel. Doista sjajna dresura psa i gusaka nagrađena je velikom aplauzom brojnih gledatelja drugog dana festivala.

Nakon performansa Pepiloueova družina se prošetala cijelim prostorom festivala, a guske su bile mirne i nisu ih u šetnji ni u jednom trenutku smetali brojni ljudi oko njih. Francuski šaptač guskama nam je otkrio je njegov pas star sedam godina i da ga guske uvijek slušaju.

Koprivnički Renesansni festival prema riječima direktora Turističke zajednice Koprivnica, Renata Labazana, spada u red najvećih srednjovjekovnih manifestacija. Brojni posjetitelji, od kojih je dobar dio došao odjeven po srednjovjekovnoj modi, s oduševljenjem su uživali u festivalskoj atmosferi.

Osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog života, viteštva, opsada, glazbe, plesa, lakrdijaštva, posjetitelji su uživali i u okusima srednjovjekovnih jela koja kuhari spravljaju po izvornim receptima s kraja srednjeg vijeka.

Uz mesna jela od kopuna, vepra, divljači, u ponudi su i delicije od koprive, naoko neugledne ali zdrave biljke, kojoj Koprivnica duguje svoje ime.

Manifestacija je okuplja 1300 originalno kostimiranih sudionika iz Hrvatske i 15-tak europskih zemalja. Mušketiri i haramije, vitezovi, srednjovjekovni obrtnici, kuhari, krčmari, dame, kmetovi, zabavljači, gutači vatre i drugi, srce su tog povijesnog megaspektakla kojeg svake godine posjeti na desetke tisuća turista.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Miške 21.08.2023.

    Šaptač pečenim guskama.

  • petarpan242 20.08.2023.

    a gdi su mlinci?

  • 19.08.2023.

    Dama sa naslovne fotografije izgleda bolje u srednjovjekovnoj odjeći neki dvornikice, lilike (onaj transvestit!?), žanamarije i bundeva badrić kad bi od njih probao skupiti nešto normalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare