Obavijesti

News

Komentari 3

Šaptač guskama u Koprivnici: 'One nisu glupe, to najbolje zna moje dresirano jato. Ima ih 50'

Šaptač guskama u Koprivnici: 'One nisu glupe, to najbolje zna moje dresirano jato. Ima ih 50'
7

Na srednjovjekovnom festivalu u Koprivnici nastupio je i francuski šaptač guskama Pepiloue. Ima jato od 50 gusaka i psa koji ih čuva

VIDEO

Ovogodišnji koprivnički Renesansni festival osim vitezova obilježile su i životinje, a brojne posjetitelje oduševio je nastup francuskog guščara Pepilouea. Nakon osmogodišnje on se opet pojavio na koprivničkim bedemima gdje se festival održava.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Šaptač guskama u Koprivnici: 'One nisu glupe, to najbolje zna moje dresirano jato. Ima ih 50' 00:38

- Nakon što vidite ovu jedinstvenu atrakciju nikada vam neće pasti ma pamet da nekome kažete ka je glup kao guska ili gusan. Guske i šaptač guskama koji dolaze iz Francuske će vas demantirati - tim riječima je službeni spiker najavio spektakularni nastup guščje povorke.

Na čelu povorke od najmanje 50 gusaka bila je mlada guščarica sa štapom u ruci, a na kraju je bio šaptač gusaka i njegov pas. Guske su u samo njihovom prepoznatljivom hodu prošle centralnom pozornicom da bi na kraju brojni gledatelji napravili tunel vlastitim tijelima, a guske su na kraju ušle u taj tunel. Doista sjajna dresura psa i gusaka nagrađena je velikom aplauzom brojnih gledatelja drugog dana festivala.

Nakon performansa Pepiloueova družina se prošetala cijelim prostorom festivala, a guske su bile mirne i nisu ih u šetnji ni u jednom trenutku smetali brojni ljudi oko njih. Francuski šaptač guskama nam je otkrio je njegov pas star sedam godina i da ga guske uvijek slušaju.

Koprivnički Renesansni festival prema riječima direktora Turističke zajednice Koprivnica, Renata Labazana, spada u red najvećih srednjovjekovnih manifestacija. Brojni posjetitelji, od kojih je dobar dio došao odjeven po srednjovjekovnoj modi, s oduševljenjem su uživali u festivalskoj atmosferi.

Osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog života, viteštva, opsada, glazbe, plesa, lakrdijaštva, posjetitelji su uživali i u okusima srednjovjekovnih jela koja kuhari spravljaju po izvornim receptima s kraja srednjeg vijeka.

Uz mesna jela od kopuna, vepra, divljači, u ponudi su i delicije od koprive, naoko neugledne ali zdrave biljke, kojoj Koprivnica duguje svoje ime.

Manifestacija je okuplja 1300 originalno kostimiranih sudionika iz Hrvatske i 15-tak europskih zemalja. Mušketiri i haramije, vitezovi, srednjovjekovni obrtnici, kuhari, krčmari, dame, kmetovi, zabavljači, gutači vatre i drugi, srce su tog povijesnog megaspektakla kojeg svake godine posjeti na desetke tisuća turista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe