To je to što me zanima!

Sastanak stožera: Karlovac se priprema za nevrijeme! Očekuje se jak vjetar i moguće poplave

Građanima će na raspolaganju biti povjerenici Civilne zaštite u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, s kojima je Stožer u stalnoj komunikaciji.
Vidi originalni članak

Uslijed prognoza koje najavljuju obilne oborine od petka do nedjelje na karlovačkom području u četvrtak ujutro je održan sastanak užeg Stožera civilne zaštite grada Karlovca na kojem su dane smjernice za obranu i ublažavanje štetnih posljedica nevremena. Uz jak vjetar, po najavama, očekuju se i iznimno velike količine kiše zbog kojih su moguće bujične poplave i odroni.

Uslijed toga sve službe poduzet će sve preventivne mjere iz svojih nadležnosti da eventualne posljedice budu čim manje, zaključak je sastanka.

VAŽNO UPOZORENJE METEOROLOGA Vakula: 'Očekuje nas opet jako nevrijeme!'; DHMZ: Evo kad stiže i kako se treba ponašati

- Vreće s pijeskom bit će sutra podijeljene u potencijalno ugrožene dijelove Karlovca, pogotovo MO Borlin i Velika Jelsa, cerade i potreban materijal osiguran, svi slivnici očišćeni, a izvođači radova dodatno upozoreni na odgovornost za gradilišta. - dogovoreno je na jutrošnjem sastanku užeg Stožera civilne zaštite grada Karlovca. Vatrogasci će odvesti vreće s pijeskom u dijelove grada koji bi mogli biti ugroženi, Vodovod i kanalizacija se pobrinuti za slivnike, a i ViK i Toplana, obzirom na radove na Aglomeraciji i zamjeni vrelovodne mreže, dodatno podsjetiti izvođače radova da brinu o gradilištima.

Ističu da će Stožer i dalje biti u stalnom kontaktu, pratiti situaciju i o svemu na vrijeme informirati javnost. Građanima će na raspolaganju biti povjerenici Civilne zaštite u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, s kojima je Stožer u stalnoj komunikaciji.

- Pozivamo građane, posebno na područjima koja su do sad bila izložena odronima, klizištima i bujičnim poplavama, da dodatno zaštite imovinu, a sve građane Karlovca molimo da vode brigu o vlastitoj sigurnosti, ne izlažu se nepotrebno, te poštuju eventualne privremene regulacije prometa. - poručio je gradonačelnik Damir Mandić.

GRMLJAVINA I KIŠA Evo kada stiže novo nevrijeme u Hrvatsku, meteorolog tvrdi: 'I kroz kolovoz će biti oborina'

Podsjetimo, i u Sloveniji su najavljene poplave. Dok su proteklih dana svjedočili snažnom vjetru i tuči, sad im prijete poplave i dugotrajne i silovite kiše. Nevrijeme u Hrvatskoj se očekuje sutra. 

Za sutra se upalio meteoalarm za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju zbog olujno nevremena i grmljavine. Ostatak države je u žutom. Prema DHMZ-u, stiže već u noćnim satima. Više o tome pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dovla25 03.08.2023.

    Zovite truta da dođe sa novim vozilom pa napravi branu.

  • 67 03.08.2023.

    Pa nesmije se pisati proriv klimatskih promjena kao ni protiv covida jasno kao dan??

  • Car.Mrgud 03.08.2023.

    Ne prolazi komentar... ova "zemlja" je u ...cu, od cenzure pa dalje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare