To je to što me zanima!

Sberbank planira prodati svih 39% udjela Agrokora do lipnja

Sve se to događa u situaciji kada još nije dovršena implementacija nagodbe vjerovnika Agrokora i kaj traju pregovori oko financiranja roll-up kredita vrijednoh 1,06 milijardi eura
Vidi originalni članak

Aleksandar Vedyakhin, prvi potpredsjednik Sberbanke ustvrdio je, odgovarajući na pitanja novinara u Davosu, da ta ruska banka koja drži 39 posto hrvatskog koncerna planira prodati svoj udio u Agrokoru u prvoj polovici ove godine, prenijela je ruska agencija RIA Novosti, a njihovu vijest je objavio Bloomberg, piše Novac.hr. 

Sve se to događa u situaciji kada još nije dovršena implementacija nagodbe vjerovnika Agrokora i kaj traju pregovori oko financiranja roll-up kredita vrijednoh 1,06 milijardi eura. 

Implementacija nagodbe vjerovnika bi trebala biti gotova do kraja ožujka ove godine, poručili su iz Agrokora, a roll-up bi trebao biti refinanciran od travnja do lipnja. Problem je u tome što će Agrokor do tada plaćati efektivne kamate za roll-up u iznosu od 14 posto, što je destruktivno po kompaniju, i u koncernu se nadaju kako će uspjeti značajno spustiti iznos kamate.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • volter 25.01.2019.

    Kamata 14 %, u maniru borgova - parazita.

  • 25.01.2019.

    Biti će kako Baćuška kaže; Novi vlasnik će biti ili Rus ili Srbijanac.

  • intellectus 24.01.2019.

    Ne razumijem gdje je problem, ako prodaju pa neka. Doći će drugi vlasnik moguće puno bolji, da se tvrtke prodaju/ kupuju je normalna pojava. Meni uopće ne bi smetalo da dođe neki hrvatsi konzorcij, ili pak neki Švicarac, Austrijanac, ili.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare