To je to što me zanima!

SDP bio odmah za raspuštanje, ali se morao prikloniti Mostu

Zoran Milanović je novinarima rekao kako je SDP bio za raspuštanje Sabora odmah, a Most je bio za 15. srpnja. S obzirom da bez Mosta nisu imali većinu, priklonili su im se
Vidi originalni članak

Zoran Milanović je novinarima rekao kako je SDP bio za raspuštanje Sabora odmah, a Most je bio za 15. srpnja. S obzirom da bez Mosta nisu imali većinu, priklonili su im se za raspuštanje 15. srpnja.

Na pitanje ima li SDP već spremne ministre, Milanović je rekao da imaju.

- Da, ali to će ovisiti opet i saborskoj većini kao što je ovisilo i zadnji puta, a o uvjerljivosti pobjede, ja vjerujem u našu, ali mislim da smo još daleko od toga. Kad budu poznati rezultati izbora, bit će poznata i saborska većina pa ćemo o tome razgovarati. Tek onda, prije toga ne. Vjerujem da ćemo imati novi Sabor s jasnijim konturama, jasnijim političkim uvjerenjima, jer ovo što smo trpili zadnjih pola godine je zaista bilo ponižavajuće - rekao je i dodao kako će njihov koalicijski partner IDS na izbore ići samostalno.

Šimić: Most na izbore ide samostalno

 Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta, komentirao je raspuštanje Sabora i njihov zahtjev da to bude 15. srpnja.

- Činjenicom da se Sabor raspušta 15. srpnja mi smo otvorili mogućnost da se izbori održe u rujnu. To može biti 4. ili 11. rujna. Odluka je na predsjednici Republike Hrvatske. Što se tiče nekakvih predizbornih koalicija, Most nezavisnih lista na ove izbore ide samostalno, odnosno i dalje okupljanjem nezavisnih lista - rekao je Šimić.

Na pitanje kakve rezultate Most očekuje na novim izborima, rekao je kako nije preopterećen time.

- Mi vjerujemo da će građani prepoznati vjerodostojnost i spremnost na promjene koje je Most pokazao ovim potezom. Mislim da je ovo prvi put u povijesti Republike Hrvatske da neka stranka koja sudjeluje u vlasti odlučuje da će odustati od svojih fotelja i ići na izbore. Mislimo da će građani to prepoznati. S druge strane, nismo s tim pretjerano opterećeni - kaže. 

Bivši zastupnici Mosta najavili su osnivanje svoje stranke, ali ih on ne vidi kao političku konkurenciju.

- Našim bivšim kolegama želim puno sreće u njihovim privatnim životima. Što se tiče političkog uspjeha, mislim da on neće biti tako izražajan - rekao je. 

U slučaju da ponovno dođe do iste situacije na novim izborima, Most će morati odlučiti s kim će koalirati. Šimić kaže kako će Most sigurno imati značajan utjecaj, a s kim bi mogli surađivati ovisi o porukama koje će čuti tijekom kampanje.

Što se tiče odgovornosti Bože Petrova, Šimić ne vidi razloga da bi on bio odgovoran za ovo stanje.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • bosko29 27.06.2016.

    Most... treba im priznati, bili su u stanju jebat HDZ u mozak sve do rušenja vlade, a ide im i sa SDPom vidim. Bit će malo tužno nakon novih izbora ako nestanu MOST, HSP AS i takvi, pa tko će nas nasmijavati?

  • Kamocemo_20 20.06.2016.

    70% stanovnika BiH živi od HR proracuna, a mnogi od njih ne zaslužuju ta primanja........... Preostalih 30% stanovnika hrani te parazite.... Kako oni ne mogu zaraditi dovoljno za sve one koji ovise o njihovom radu, država se mora zaduživati i rasprodavati.............. Ekonomija RH je vrlo je jednostavna: previše parazitira, a premalo njih radi..............Vratimo Bosance i ercegovce u Bosnu gdje im je i mjesto !!!

  • Kamocemo_20 20.06.2016.

    ..........Krizu u Hrvatskoj su stvorili Tudman. Šušak i HDZ, lopovlukom, kradom, uništavanjem osnovnih ljudskih vrijednosti ( poštenje, znanje, marljivost, solidarnost). Sve pokretno i nepokretno su pokrali, opustošili, uništili, devastirali... Pitam se što i kakva i cega proizvodnja u Hrvatskoj, može rasti, osim proizvodnje laži, promoviranja novih lopova, proizvodnja "akademskih" kadrova s kupljenom diplomom i proizvodnja moralnih nakaza............... Hrvatskoj nema spasa, jer poštenje je nestalo 1991 godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare