Obavijesti

News

Komentari 45

SDP bio odmah za raspuštanje, ali se morao prikloniti Mostu

SDP bio odmah za raspuštanje, ali se morao prikloniti Mostu
1

Zoran Milanović je novinarima rekao kako je SDP bio za raspuštanje Sabora odmah, a Most je bio za 15. srpnja. S obzirom da bez Mosta nisu imali većinu, priklonili su im se

VIDEO

Zoran Milanović je novinarima rekao kako je SDP bio za raspuštanje Sabora odmah, a Most je bio za 15. srpnja. S obzirom da bez Mosta nisu imali većinu, priklonili su im se za raspuštanje 15. srpnja.

Na pitanje ima li SDP već spremne ministre, Milanović je rekao da imaju.

- Da, ali to će ovisiti opet i saborskoj većini kao što je ovisilo i zadnji puta, a o uvjerljivosti pobjede, ja vjerujem u našu, ali mislim da smo još daleko od toga. Kad budu poznati rezultati izbora, bit će poznata i saborska većina pa ćemo o tome razgovarati. Tek onda, prije toga ne. Vjerujem da ćemo imati novi Sabor s jasnijim konturama, jasnijim političkim uvjerenjima, jer ovo što smo trpili zadnjih pola godine je zaista bilo ponižavajuće - rekao je i dodao kako će njihov koalicijski partner IDS na izbore ići samostalno.

Šimić: Most na izbore ide samostalno

 Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta, komentirao je raspuštanje Sabora i njihov zahtjev da to bude 15. srpnja.

- Činjenicom da se Sabor raspušta 15. srpnja mi smo otvorili mogućnost da se izbori održe u rujnu. To može biti 4. ili 11. rujna. Odluka je na predsjednici Republike Hrvatske. Što se tiče nekakvih predizbornih koalicija, Most nezavisnih lista na ove izbore ide samostalno, odnosno i dalje okupljanjem nezavisnih lista - rekao je Šimić.

Na pitanje kakve rezultate Most očekuje na novim izborima, rekao je kako nije preopterećen time.

- Mi vjerujemo da će građani prepoznati vjerodostojnost i spremnost na promjene koje je Most pokazao ovim potezom. Mislim da je ovo prvi put u povijesti Republike Hrvatske da neka stranka koja sudjeluje u vlasti odlučuje da će odustati od svojih fotelja i ići na izbore. Mislimo da će građani to prepoznati. S druge strane, nismo s tim pretjerano opterećeni - kaže. 

Prekinuta sjednica Sabora RH

Bivši zastupnici Mosta najavili su osnivanje svoje stranke, ali ih on ne vidi kao političku konkurenciju.

- Našim bivšim kolegama želim puno sreće u njihovim privatnim životima. Što se tiče političkog uspjeha, mislim da on neće biti tako izražajan - rekao je. 

U slučaju da ponovno dođe do iste situacije na novim izborima, Most će morati odlučiti s kim će koalirati. Šimić kaže kako će Most sigurno imati značajan utjecaj, a s kim bi mogli surađivati ovisi o porukama koje će čuti tijekom kampanje.

Što se tiče odgovornosti Bože Petrova, Šimić ne vidi razloga da bi on bio odgovoran za ovo stanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...