To je to što me zanima!

SDP-ovac gayevima: Oplodite se. Ali se dogovorite tko je ona

Dok su socijaldemokrati žestoko kritizirali HDZ jer ne želi omogućiti i istospolnim partnerima udomljavanje, njihov vijećnik u Velikoj Gorici i potpredsjednik ogranka Damir Šimunić se sprda s gay udomiteljima
Vidi originalni članak

SDP u Saboru danas žestoko napada HDZ zbog toga što neće omogućiti udomljavanje i životnim partnerima, ali njihov istaknuti član na Facebook stranici 24sata daje sasvim drugačije mišljenje. Damir Šimunić je vijećnik SDP-a u Velikoj Gorici, šestom hrvatskom gradu po veličini, a do prošle godine je bio i predsjednik velikogoričke organizacije. Sada je drugi čovjek SDP-a Gorice.

BERO PORUČIO MINISTRICI: 'Mogli bi vi na jedan dan biti partner u istospolnoj zajednici'

- Možda bi vam pomogla umjetna oplodnja, samo se dogovorite tko će biti "ona" - napisao je Šimunić kao komentar na tekst o dvojici istospolnih partnera koji su htjeli udomiti curicu u Zagrebu, ali im je to u zadnji tren uskraćeno iako sadašnji zakon ne postavlja nikakve zabrane.

ISPOVIJEST ZAGREPČANINA 'Gay smo i htjeli smo udomiti djevojčicu, ali nisu nam dali...'

Udomiteljstvo inače nije isto što i posvajanje, a intencija novog zakona je da omogući što više djece u udomiteljskim obiteljima. HDZ ne želi popustiti HNS-u koji traži da se udomljavanje dopusti i životnim partnerima, pa će zakon poslati na Ustavni sud. SDP je žestoko kritizirao zakon. Davor Bernardić je rekao da se prava trebaju širiti, ne sužavati.

- Diskriminirate dio građana. Zašto to radite? - napao je SDP-ov Peđa Grbin HDZ-ovu Vladu i ministricu Murganić.

-  Zakonom  kažete nisu  prihvatljivi životni partneri  kao udomitelji, ali kažete da su vam prihvatljivi svi oni koji su ubili dijete, svi oni koji su silovali dijete, svi oni koji su učinili štetu na račun djeteta nekada, ali je nastupila rehabilitacija. Zašto? - napala ih je dodatno SDP-ova Marija Alfirev.

SDP-ovci će očito trebati uvjeriti i svoje članove u ono za što se zalažu. Grbin može prvi početi jer je prijatelj sa Šimunićem na Facebooku. Kao i drugi istaknuti SDP-ovci.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • ramokatolik 29.11.2018.

    Jedini normalan sdp-ovac

  • komilica 29.11.2018.

    Ima i među njima ljudi.

  • sporedni svijet 29.11.2018.

    Gay udomitelji ne postoje, i ako je po svemu sudeći ne bi trebali ni postojati. Roditelj ili zamjenski roditelj nije spolna orijentacija. O bilo čemu drugom nema mjesta raspravi. To nije novčić koji okrećete kako vam padne. Još niste imali prilike vidjeti uopće kako funkcioniraju te zajednice, a već raspravljate o udomljavanju djece. Tužno je da je sve to uopće došlo na tu razinu rasprave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare