To je to što me zanima!

SDP traži hitnu istragu oko učestalog curenja informacija

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost dobio je izvješće SOA-e oko slučaja Tolušić, ali nije dobio odgovor tko je analizu SOA-e dostavio medijima
Vidi originalni članak

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) izvijestio je da je SOA dostavila odboru izvješće o slučaju lažnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića, ali i da nije dobio odgovor na najbitnije pitanje, a to je tko je analizu SOA-e dostavio medijima.

- Ne mogu o detaljima klasificiranog dokumenta, ali želim reći da je SOA postupala u predmetu. No nemamo glavni odgovor kako se moglo dogoditi da dokumenti, ne samo fotografije, nego i dokumenti i analize same SOA-e izađu u javnost i da oni koji su nadležni za postupanje u takvom predmetu saznaju to iz novina ne iz dopisa koji im je u tom kratkom vremenu dostavljen - rekao je Ostojić.

Naveo je da je SOA dostavila DORH-u dostavila izvješće o postupanju sa sumnjama koje su našli, ali i ponovio da traži odgovor kako je moguće da dokumenti izađu u medijima prije nego ih vide oni koji su jedini koji to smiju, a to je u ovom slučaju DORH.

- Curenje dokumenata je očito postala praksa i to od institucija koje bi to trebale sprječavati - kazao je Ostojić. 
Izvijestio je i kako je tražio izvješće kako su dokumenti iz MORH-a, koji ne bi smjeli biti dostupni javnosti, završili u medijima. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić stava je da je ugrožena nacionalna sigurnost. 

- Curenje povjerljivih i tajnih dokumenata dodatno kompromitira sigurnosni sustav zemlje i u pitanju je ugroza je sigurnosti države. Kako je moguće da cure u javnost, tko 'dila' informacije. Tražimo hitnu istragu pa i postupanje DORH-a. Vlada umjesto da sprečava, imam osjećaj da potiče curenje informacija - poručio je Bernardić. 

Šef SDP-a navodi kako curenje informacija u aferama elitna prostitucija, SMS, Tolušić neodoljivo vuče prema vrhu HDZ-a i vlasti. 

'Tko upravlja većinom institucija i informacija, taj ih vjerojatno i pušta'

Na problem curenja informacija iz istraga i službenih dokumenata iz institucija u aferama SMS, elitna prostitucija, slučaj Tolušić i propale nabave borbenih zrakoplova osvrnuo se i Nikola Grmoja (MOST).

- Svakako bi bilo dobro provesti istragu da vidimo tko pušta te dokumente. Treba pogledati tko upravlja većinom institucija i informacija, taj ih vjerojatno i pušta u javnost – poručio je Grmoja.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 03.02.2019.

    Neka institucije rade svoj posao

  • liliana 03.02.2019.

    Kako smiješno čime se ovi bave kao da je ugrožena sigurnost zemlje zbog nekakvih glupih SMSova.Isuse Bože na što liči naš politički svijet.Tko nama vodi zemlju već 27 godina.Pa ljudi ne glasajte više za te potrošene likove.Mislite na budućnost zemlje.

  • EUROPE5 03.02.2019.

    A di je generalcic ugroza?

Komentiraj...
Vidi sve komentare