To je to što me zanima!

Šef Gazproma stiže u Zagreb: Teme plinovod Južni tok, Ina...

Aleksej Miller bi se trebao sastati s predsjednikom Josipovićem i premijerom Milanovićem. Razgovarat će o eksploataciji nafte i plina iz Jadrana, Južnom toku...
Vidi originalni članak

Čelnik ruske energetske kompanije Gazprom Aleksej Miller u srijedu bi trebao stići u posjet Hrvatskoj. Očekuje se kako će se sastati s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

Tijekom tih susreta ruska i hrvatska strana trebale bi razgovarati o sudjelovanju ruske strane u istraživanju i eksploataciji nafte i plina iz jadranskih i kontinentalnih ležišta u Hrvatskoj, plinovod Južni tok i budućnost Ine, javlja Media Servis.

Predstavnici ruskog giganta već su pregledali dokumentaciju u Agenciji za ugljikovodike. Ta bi tvrtka mogla biti zainteresirana za istraživanje i eksploataciju plina i nafte na kopnu. 

Što se projekta Južni tok tiče, Hrvatska se drži pravila Bruxellesa. Nama je u fokusu Transjadranski plinovod, a problem s Južnim tokom je taj što se daje prednost jednom opskrbljivaču, što EU nije po volji.

- Dolazi delegacija Gazproma na čelu s predsjednikom Millerom, zamolili su da ih primimo. O detaljima o čemu razgovarati ne znamo puno jer nisu o tome govorili. Sigurno žele razgovarati o energetici i plinu. Vjerojatno o Južnom toku. Ne očekujemo nikakve velike vijesti. Tu ima i malo pozicioniranja, kiza je u Ukrajini, Rusija pod sankcijama, s razlogom - rekao je premijer Zoran Milanović u srijedu u Gunji.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • bajica1009 15.07.2014.

    Kakav EU pa politiku vode ameri preko svojih lobista "Čiste karijere" zbog čega stalno ponavljaju da je Merkl i Broso sa društvom vode zajednicu naprijed što možda i nije točno ili je bit u jačanju i uticaj Brisela na članice pa već sada špuštaju zakone i uredbe koje moramo ispoštovati. Pitanje glasi što nam treba vlada i sabor kad to mogu odraditi Nazovimo to uredi EU-a jeftinije za nas i ovako ne možemo ništa sami odlučiti.

  • bajica1009 15.07.2014.

    Kad se najave rusi prije 10 god ili danas odmah se jave ameri ili merklica pa naši ne naprave ništa jer to ovi traže i tako stalno, onda odu u trst kupe rafineriju pa rade po svom, pa malo bosna i sve oko nas ali mi poštujemo i slušamo obećanja. Zanimljivo odjednom odnosi sa njemačkom topli i prijateljski a rusi otišli prazne ruke, a mi pušimo li pušimo.

  • chill27 09.07.2014.

    i takvog zlotvora stavit kraj zastave Europske Unije?ma zamisli koje smo mi naivcine...rusi samo vole ruse i samo svoj interes!nema kruha od rusa!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare