Obavijesti

News

Komentari 37

Šef Gazproma stiže u Zagreb: Teme plinovod Južni tok, Ina...

Šef Gazproma stiže u Zagreb: Teme plinovod Južni tok, Ina...
1

Aleksej Miller bi se trebao sastati s predsjednikom Josipovićem i premijerom Milanovićem. Razgovarat će o eksploataciji nafte i plina iz Jadrana, Južnom toku...

VIDEO

Čelnik ruske energetske kompanije Gazprom Aleksej Miller u srijedu bi trebao stići u posjet Hrvatskoj. Očekuje se kako će se sastati s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

Tijekom tih susreta ruska i hrvatska strana trebale bi razgovarati o sudjelovanju ruske strane u istraživanju i eksploataciji nafte i plina iz jadranskih i kontinentalnih ležišta u Hrvatskoj, plinovod Južni tok i budućnost Ine, javlja Media Servis.

Predstavnici ruskog giganta već su pregledali dokumentaciju u Agenciji za ugljikovodike. Ta bi tvrtka mogla biti zainteresirana za istraživanje i eksploataciju plina i nafte na kopnu. 

Što se projekta Južni tok tiče, Hrvatska se drži pravila Bruxellesa. Nama je u fokusu Transjadranski plinovod, a problem s Južnim tokom je taj što se daje prednost jednom opskrbljivaču, što EU nije po volji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dolazi delegacija Gazproma na čelu s predsjednikom Millerom, zamolili su da ih primimo. O detaljima o čemu razgovarati ne znamo puno jer nisu o tome govorili. Sigurno žele razgovarati o energetici i plinu. Vjerojatno o Južnom toku. Ne očekujemo nikakve velike vijesti. Tu ima i malo pozicioniranja, kiza je u Ukrajini, Rusija pod sankcijama, s razlogom - rekao je premijer Zoran Milanović u srijedu u Gunji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1