To je to što me zanima!

Šef Vodoopskrbe o poplavi na Selskoj: Možda smo bili zločesti pa nas zato Bog kažnjava

Galijot tvrdi da to možda izgleda kao havarija, ali da je to normalan posao djelatnika Vodoopskrbe. Kaže kako će im za sanaciju puknuća na Selskoj trebati tri dana i kako građani već imaju pristup vodi
Vidi originalni članak

Jutros je na križanju Selske i Baštijanove došlo do novog puknuća cijevi, drugog u samo dva dana. Voda je curila posvuda, poplavljena je škola, a nekolicini građana voda je u potpunosti uništila stanove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadležne službe odmah su izašle na teren zajedno s vatrogascima koji su od jutra ispumpavali vodu. Situaciju je za Radio Sljeme komentirao i šef Vodoopskrbe Marin Galijot. Novinari Radio Sljemena bili su na terenu jer su iz Selske radili izvještaj o prometnim gužvama, a na kraju ih je dočekalo novo puknuće cjevovoda. Galijot im je rekao kako ne želi reći da su oni zacoprali situaciju jer su danas odlučili izvještavati iz Selske, a na početku javljanja ispričao se građanima zbog gužve u prometu i zatvorene ceste.

- Jutros je u pet sati došlo do puknuća magistralnog vodoopskrbog cjevovoda, onog istog kojeg smo u nedjelju popravljali na križanju sa Baštijanovom - rekao je Galijot.

KAOS NA TREŠNJEVCI Tomašević: Radi se o cjevovodu iz '64. godine. Južni dio Selske bit će saniran do sutra navečer

- To nisu cjevovodi koji su predviđeni za učestalo otvaranje i zatvaranje i u pravilu kada se na njima radi dođe do ovakvih situacija - dodao je Galijot objašnjavajući uzroke puknuća.

Galijot kaže kako se puknuća cijevi ne mogu izbjeći.

- Hoće li doći do puknuća? Pa svakodnevno dolazi do puknuća, i zbog utjecaja prometa, pomicanja tla, tlakova u mreži… to ne možemo izbjeći - rekao je.

Govorio je i o planovima rekonstrukcije cjevovoda od Jadranskog mosta do vodosprema Sokolovec. Kaže kako je dio vodovoda na toj ruti renoviran, a sanacija se očekuje kroz dvije godine.

Galijot tvrdi da to možda izgleda kao havarija, ali da je to normalan posao djelatnika Vodoopskrbe. Kaže kako će im za sanaciju puknuća na Selskoj trebati tri dana i kako građani već imaju pristup vodi.

POPLAVLJEN DIO ZAGREBA VIDEO Ovako je počela poplava na Trešnjevci: 'Čuo sam prasak, voda je šikljala 4 metra u zrak!'

Južni dio Selske trebao bi biti otvoren do noći sa srijede na četvrtak, a ostatak ceste ide u sanaciju sutra navečer. Novinar Radio Sljemena na to je dodao kako se nada da u međuvremenu ništa neće opet puknuti.

- Kako nam dragi Bog da, možda smo bili zločesti pa nas kažnjava - odgovorio mu je Galijot.

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • vinja 29.09.2021.

    Mogli ste se posavjetovati s nekim od vidovnjaka iz Astro- centra pa bi dobili odgovor zašto pucaju cijevi i da li vas Bog kažnjava. Konkurencija je na tri TV kanala, pa tko dade najbolji odgovor, prihvatite ga.

  • Fucc 28.09.2021.

    To nama dragi Milan dela, nema odmora za njega... treba neko i delat!

  • Dario123455677 28.09.2021.

    Interesantno je da Direktor vodoopskrbe i odvodnje ne zna da se vodospreme u Zagrebu koriste samo jedan cjevovod za punjenje i opskrbu stanovništva. Dakle korisnici se spajaju na cjevovod koji puni vodospremu tj. ovaj cjevovod koji je puknuo. Samo da se zna stručnjaci zapošljeni za vrijeme Bandića....

Komentiraj...
Vidi sve komentare