To je to što me zanima!

Šef Wagnera: Ruska vojska na kilometar od središta Bahmuta

Prigožinovi vojnici nalaze se na prvoj crti bojišnice u bici za Bahmut, u kojoj su obje strane pretrpjele teške gubitke
Vidi originalni članak

Rusi su trenutno udaljeni tek nešto više od kilometra od središta Bahmuta, grada kojeg ruska vojska pokušava osvojiti od ljeta, rekao je u subotu vođa paramilitarne skupine Wagner, Evgenij Prigožin.

- Ono je zgrada općine, administrativno središte grada- rekao je pokazujući s krova u Bahmutu.

'AMERIČKA RUKA' U Kremlju su zabrinuti zbog provokacija u Gruziji, Peskov: 'Pomno pratimo cijelu situaciju'

- Do tamo ima kilometar i dvjesto metara- izjavio je u videu koji je objavila njegova tvrtka Concord.

- Ovo je to područje, tu se odvijaju bitke.

Te izjave nije bilo moguće potvrditi nezavisnim izvorom.

- Najvažnije je dobiti pravu količinu streljiva i ići naprijed- inzistirao je Prigožin koji je u otvorenom sukobu s ruskom vojnom hijerarhijom u vezi s dobivanjem streljiva koje je po njemu ključno da bi se nastavio napad na Bahmut.

'IMPERIJALNI INTERESI' Papa: Rat u Ukrajini nije vođen samo interesima ruskog carstva

Prigožinovi vojnici nalaze se na prvoj crti bojišnice u bici za Bahmut, u kojoj su obje strane pretrpjele teške gubitke.

Rusi su prije početka sukoba nekoliko tjedana pokušavali okružiti grad s oko 70.000 stanovnika i uspjeli su odsjeći nekoliko važnih cesta kojima se opskrbljivala ukrajinska vojska.

IZ MINUTE U MINUTU Šef Wagnera: 'Putin je prekinuo svaki kontakt sa mnom'. U Kijev došla struja nakon granatiranja

I dok promatrači sumnjaju u stratešku važnost Bahmuta, ta bitka, najduža otkad je počela ruska ofenziva prije više od godinu dana, dobila je na simboličkoj važnosti i za Kijev i za Moskvu, koja bi ovdje nakon nekoliko ponižavajućih zastoja željela izvojevati pobjedu.

Šef Wagnera je u petak najavio da u 42 grada u Rusiji otvara 58 regrutnih centara, kako bi pokušao obnoviti svoju vojsku koja je na istoku Ukrajine pretrpjela teške gubitke.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • razmislite 11.03.2023.

    Zamislite koliko bi Rusa i Wagnerovaca trebalo da zauzmu teritorij NATO a mislim da ih ni puta 25 nebi bilo dosta koja je to sila d s svim svojim paravojnim i vojnim silama treba 8 mjeseci da zauzme mali gradic a prse se kao druga vojna Velesila,koja sramota poslije ovog sukoba vise nitko nece imat Respekta prema tim Teroristima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare