Obavijesti

News

Komentari 256

Šef Wagnera: 'Putin je prekinuo svaki kontakt sa mnom'. U Kijev došla struja nakon granatiranja

Šef Wagnera: 'Putin je prekinuo svaki kontakt sa mnom'. U Kijev došla struja nakon granatiranja
1

Rusija je "ozbiljno ugrozila nuklearnu sigurnost" prouzročivši u četvrtak ispad ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižja iz elektromreže nakon napada, upozorio je čelnik europske diplomacije

POGLEDAJTE VIDEO;

Pokretanje videa...

Detalji ruskog napada u zoru: Prvo svjetleći baloni pa dronovi samoubojice, a onda rakete 01:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.34

Šef Wagnera Prigožin: Putin me otkantao!

Jevgenij Prigožin, šef zloglasne ruske plaćeničke skupine Wagner tvrdi da je Kremlj s njim prekinuo svaki kontakt.

Dugogodišnjem bliskom Putinovom suradniku dogodilo se to, kaže, nakon što se u nedjelju požalio da ruska vlada ne daje njegovim borcima u Ukrajini dovoljno streljiva.

- Kako bi me natjerali da prestanem tražiti streljivo, prekinuli su svaki kontakt sa mnom iz svih ureda i odjela. Najluđe je to što su također onemogućili agencijama da donose odluke. Kucam na sva vrata i dižem buku zbog streljiva i pojačanja, zbog potrebe da se pojačaju naši bokovi. Da su svi koordinirani, bez vlastitih ambicija, grešaka i tantruma, da svi rade svoj posao, već bismo blokirali ukrajinske oružane snage. Ako to ne učinimo, svi smo u problemima - izjavio je ovaj tjedan Prigožin, prenosi Business Insider.

21.28

Malenica: Ruski zločini ne smiju proći nekažnjeno

Europska unija se mora zalagati da zločini u Ukrajini ne prođu nekažnjeno, rekao je u petak u Bruxellesu ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, priopćilo je ministarstvo pravosuđa i uprave.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.34

Ukrajina: Većini kućanstava u Kijevu vratila se struja

Prema riječima dužnosnika, u Kijevu je u petak vraćena većina opskrbe električnom energijom, izvještava Associated Press.

- Rusima nedostaju podaci o lokaciji ukrajinskih trupa i oružja, pa gađaju civilnu infrastrukturu i koriste iste stare metode napada na civile kako bi posijali strah i paniku u društvu.Ukrajina je preživjela zimu i ruski udari na energetski sustav u proljeće jedva da imaju ikakvog smisla - rekao je ukrajinski vojni analitičar Oleh Zhdanov.

18.57

Zelenski: Navodi o ukrajinskoj povezanosti s napadima na Sjeverni tok su smiješni

Ukrajina nije umiješana u eksplozije na ruskim plinovodima Sjeverni tok, rekao je u petak Volodimir Zelenski, prenosi ukrajinski Suspilne.

- Smiješno je, da budem iskren. Zainteresirani smo za isporuku oružja, uvođenje sankcija i našu pobjedu - odgovorio je Zelenski na navode o ukrajinskoj umiješanosti u napade na Sjeverni tok, dodajući da se takve informacije šire zato da bi se usporila zapadna pomoć Ukrajini.

- Mislim da je vrlo opasno da neki neovisni mediji, koje sam uvijek tretirao s velikim poštovanjem, poduzimaju takve korake. Mislim da je to pogrešno, to samo ide na ruku Rusiji - zaključio je.

17.07

Švicarska i dalje odbija izvoziti svoje oružje u Ukrajinu

Švicarska vlada objavila je u petak da neće promijeniti svoju dugogodišnju politiku zabrane izvoza švicarskog oružja u treću zemlju unatoč sve većem pritisku europskih zemalja da se ono izveze u Ukrajinu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 256