To je to što me zanima!

Šef županijskog HDZ-a o tajnim snimkama: Nisam znao da je tako ozbiljno, bit će sankcija...

Još čekamo službenu reakciju HDZ-a na aferu njihova saborskog zastupnika i gradonačelnika Požege Darka Puljašića koji traži namještanje poslova, ali i odgovore kako je završio na listi HDZ-a
Vidi originalni članak

Vjerujem da će institucije kvalitetno odraditi posao i da će se razjasniti o čemu se radi. Ali na temelju ovoga što ste objavili i što čitam, ne djeluje mi dobro i veoma je ozbiljna stvar. Stranka će donijeti svoj sud i sigurno je da će poduzeti odgovarajuće mjere. HDZ kao stranka na vlasti ne štiti nečasne radnje, kaže nam Željko Glavić, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije u kojoj je buknula nova afera. 

Na slici: lijevo zaokružen Darko Puljašić, HDZ-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Požege. Desno je Željko Glavić, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije

Tajno snimljeni razgovori predani USKOK-u

24sata su objavila prvi dio tajno snimljenih razgovora koji su predani USKOK-u još u travnju. Na njima se čuje kako HDZ-ov gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić, ali i dogradonačelnik Mario Pilon(HDZ) pritišću direktora lokalne tvrtke Komunalac Josipa Viteza da mora pozvati točno određene tvrtke koje trebaju dobiti posao projektiranja energetske obnove zgrada.

SNIMLJEN HDZ-OV GRADONAČELNIK Preslušali smo snimke nove afere iz Požege: 'Dogovorili smo se koje će tvrtke dobiti posao'

Direktor Vitez to uporno odbija, a Pilon mu objašnjava kako treba formalno tražiti tri ponude ali da prođu oni koji oni žele, a Puljašić poručuje da moraju poslati poruku da će onima koji su uz gradonačelnika "biti slatko". 

Afera je podigla veliku prašinu u HDZ-u, ali i Požegi jer se za snimke znalo i prije izbora u srpnju. Osim toga, Puljašić ima i optužnicu za subvencijsku prijevaru tešku milijun kuna, te se od ranije vuku repovi nezakonitog zapošljavanja. Ali Andrej Plenković ga je ipak potvrdio i stavio na listu HDZ-a, pa je Puljašić postao saborski zastupnik. 

- Zašto Glavić koji je znao za snimke nije upozorio središnjicu? Zašto je pogurao Puljašića na listu? - pita se jedan HDZ-ovac kojeg je zgrozila afera i prebacuje odgovornost na lokalnu razinu.

AFERA TRESE POŽEGU Imao optužnicu, a Plenković mu omogućio da uđe u Sabor: Tko je gradonačelnik s tajne snimke

'Nije izgledalo ovako ozbiljno'

Glavić nam priznaje da je čuo da postoje snimke, ali da ih nije čuo u cijelosti, te da je imao samo manji dio informacija.

- Nisam ni približno znao što je na snimkama i nije ni izbliza izgledalo ovako kako sada čitam. Bio mi je dostupan jedan isječak koji nije imao ni približno ovoliku težinu. Nije izgledalo simpatično, ali nije izgledalo ni približno ovako ozbiljno. Čekao sam i da institucije odrade svoj posao jer postoje puno priča za koje se tek mora dokazati da su istinite.  Da sam znao za cijeli sadržaj, sigurno bi upozorio središnjicu - kaže nam Glavić.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • samo sp 15.01.2021.

    Nista se nece dogoditi! Narod u Pozegi i Slavoniji glasa za HDZ to je jednostavno njihov nacin vladanja. U svakom gradu od Virovitice do Vinkovac je HDZ i njihove porodice. Tko ne zeli s njima mora biti zadovoljan s mrvicama koje padnu. Nismo bolje ni zasluzili!

  • 14.01.2021.

    Potrebno je da Plenkovic organizira seminar za visokopozicionirane HDZ-ovce a tema treba biti: Kako za tri sekunde prepoznati korupciju i nepotizam

  • Neohumanist 14.01.2021.

    Bit će sankcija... Darko Puljašić neće biti kandidat za gradonačelnika na izborima već će ga uhljebiti u neko ministrstvo kao pomoćnika ministra ili u neku državnu agenciju na veću plaću. Tako radi HDZ. Mafija čuva svoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare